Kalapos paradicsomos káposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A káposztához
-
375g káposzta75 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
265g sűrített paradicsom217 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A húsgombóchoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
82 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
744
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A káposztához
-
1500g káposzta300 kcal
-
2000g paradicsom360 kcal
-
1060g sűrített paradicsom869 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A húsgombóchoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
2979
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A káposztához
-
26g káposzta5 kcal
-
34.7g paradicsom6 kcal
-
18.4g sűrített paradicsom15 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
6.9g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A húsgombóchoz
-
8.7g darált sertéshús16 kcal
-
0.9g kolozsvári szalonna6 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
51
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1685.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 681 micro
-
β-karotin 4759 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 89090 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
744
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.2 g
Zsír
-
Összesen 102.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6743.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1201 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 937 mg
-
Foszfor 2938 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.5 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 100 mg
VÍZ
-
Összesen 4712.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1810 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 957 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 1192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 998 micro
-
Kolin: 1171 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 2723 micro
-
β-karotin 19036 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 356358 micro
-
Lut-zea 3070 micro
Összesen
2979
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6181 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
1 közepes fej káposzta
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek cukor
-
majoranna ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A húsgombóchoz
-
0.5 kg darált sertéshús
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
1 db tojás
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 csipet majoranna
Elkészítés
A káposztához
- A felső leveleket leszedjük a káposztáról, és vékonyra lereszeljük. 2 kávéskanál sót rászórunk, és 15 percre félretesszük.
- A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk, és hagyunk 5 egész darabot.
- A hagymát apróra kockázzuk, és a kicsavart káposztához adjuk egy széles fazékba, de hagyunk a káposztából egy maréknyit.
- Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, babérlevelet, őrölt köménymagot, hámozott paradicsomkockákat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
- Fedő alatt felforraljuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kisebb lángra tesszük, és majdnem készre főzzük kb. 50 perc alatt.
- A húst ledaráljuk, hozzádaráljuk a szalonnát.
- A darált húshoz belekeverjük az apróra vágott, maréknyi káposztát. Az 1 tojást is hozzákeverjük, fűszerezzük csipet sóval, csipet borssal és csipet majoránnával. Összekeverjük alaposan.
- A kicsumázott, félbevágott paradicsom belsejét kiskanállal kimagozzuk, és a helyét a káposztás hússal töltjük meg.
- Mielőtt beletesszük a fazékba, megkeverjük a paradicsomos káposztát, és a tetejére szépen ráültetjük a kalapos húsgombócokat, amit már nem kevergetünk meg, csak rázogatjuk a fazekat.
- Fedő nélkül 4-es fokozaton, hogy enyhén forrjon, tovább hagyjuk főzni még 40 percig.
- Ha kész, tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 596
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Se habarás, se rántás nincs benne. Így egyszerűen C-vitamindús ebéd.