r
Nosalty Logó

Kalapos paradicsomos káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kalapos paradicsomos káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 2979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    681 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89090 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6743.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    4712.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    957 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2723 micro
  • β-karotin
    19036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    356358 micro
  • Lut-zea
    3070 micro
Összesen 2979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6181 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A felső leveleket leszedjük a káposztáról, és vékonyra lereszeljük. 2 kávéskanál sót rászórunk, és 15 percre félretesszük.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk, és hagyunk 5 egész darabot.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, és a kicsavart káposztához adjuk egy széles fazékba, de hagyunk a káposztából egy maréknyit.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, babérlevelet, őrölt köménymagot, hámozott paradicsomkockákat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt felforraljuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kisebb lángra tesszük, és majdnem készre főzzük kb. 50 perc alatt.
  6. A húst ledaráljuk, hozzádaráljuk a szalonnát.
  7. A darált húshoz belekeverjük az apróra vágott, maréknyi káposztát. Az 1 tojást is hozzákeverjük, fűszerezzük csipet sóval, csipet borssal és csipet majoránnával. Összekeverjük alaposan.
  8. A kicsumázott, félbevágott paradicsom belsejét kiskanállal kimagozzuk, és a helyét a káposztás hússal töltjük meg.
  9. Mielőtt beletesszük a fazékba, megkeverjük a paradicsomos káposztát, és a tetejére szépen ráültetjük a kalapos húsgombócokat, amit már nem kevergetünk meg, csak rázogatjuk a fazekat.
  10. Fedő nélkül 4-es fokozaton, hogy enyhén forrjon, tovább hagyjuk főzni még 40 percig.
  11. Ha kész, tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 596
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalapos paradicsomos káposzta
Smaragd konyha 149 recept

Se habarás, se rántás nincs benne. Így egyszerűen C-vitamindús ebéd.

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...