r
Nosalty Logó

Kalapos paradicsomos káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kalapos paradicsomos káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 2979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 51 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    681 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89090 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6743.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    4712.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    957 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2723 micro
  • β-karotin
    19036 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    356358 micro
  • Lut-zea
    3070 micro
Összesen 2979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6181 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A felső leveleket leszedjük a káposztáról, és vékonyra lereszeljük. 2 kávéskanál sót rászórunk, és 15 percre félretesszük.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk, és hagyunk 5 egész darabot.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, és a kicsavart káposztához adjuk egy széles fazékba, de hagyunk a káposztából egy maréknyit.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, babérlevelet, őrölt köménymagot, hámozott paradicsomkockákat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt felforraljuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kisebb lángra tesszük, és majdnem készre főzzük kb. 50 perc alatt.
  6. A húst ledaráljuk, hozzádaráljuk a szalonnát.
  7. A darált húshoz belekeverjük az apróra vágott, maréknyi káposztát. Az 1 tojást is hozzákeverjük, fűszerezzük csipet sóval, csipet borssal és csipet majoránnával. Összekeverjük alaposan.
  8. A kicsumázott, félbevágott paradicsom belsejét kiskanállal kimagozzuk, és a helyét a káposztás hússal töltjük meg.
  9. Mielőtt beletesszük a fazékba, megkeverjük a paradicsomos káposztát, és a tetejére szépen ráültetjük a kalapos húsgombócokat, amit már nem kevergetünk meg, csak rázogatjuk a fazekat.
  10. Fedő nélkül 4-es fokozaton, hogy enyhén forrjon, tovább hagyjuk főzni még 40 percig.
  11. Ha kész, tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 596
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalapos paradicsomos káposzta
Smaragd konyha 149 recept

Se habarás, se rántás nincs benne. Így egyszerűen C-vitamindús ebéd.

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...