Kalácsfelfújt ahogy zora készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g kalács1835 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g mazsola150 kcal
Összesen
4321
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1376.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.7 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 169.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 184.3 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1045 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5505.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1686 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1381 mg
-
Nátrium 1986 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.7 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 678.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1229 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 650 micro
-
Kolin: 820 mg
-
Retinol - A vitamin: 1194 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1155 micro
Összesen
4321
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
5 dl főzőtejszín
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
17 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- Összevegyítjük a tejet, tejszínt, tojást, a cukrokat, a citromhéjat.
- A kalácsot felszeleteljük ujjnyi vastagra és az egyik felét megvajazzuk, majd belemártjuk a folyadékba, és egy jénaiba vagy tepsibe tesszük szépen sorban. Egészen addig, amíg a hozzávalók tartanak.
- A maradék lét öntsük a tetejére. A kalácsok közé szórhatunk mazsolát, tehetünk lekvárt, csokoládét, stb.
- A tetejét szórjuk meg porcukorral, és tegyük be az előmelegített sütőbe. Kb 45 perc 170 C-on. Ha kivesszük a sütőből, még remegni fog a közepe. Azonnal fogyasztható. Meggymártással, lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x23x7
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5988
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
zora
58 recept
Valamikor nagyon régen jegyezte le valaki a családból, azóta is szívesen osztjuk meg mással.