r
Nosalty Logó

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Összesen 1159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Összesen 4628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1984 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    935 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4239 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    49012 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 4628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és az összetört fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal, és jól beleforgatjuk.
  2. Egy órát állni hagyjuk a húst ebben a fűszeres olajban.
  3. Forró serpenyőben pici olajat hevítünk, majd körbepirítjuk a húst, és átrakjuk egy tepsibe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve, alufóliával letakarva még állni hagyjuk 10 percig, mielőtt felvágjuk.

Édesburgonya fánk

  1. Közben az édesburgonyát felkockázzuk, és megfőzzük.
  2. Amikor megfő összetörjük, és picit hűlni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a libazsírt, a tojást. Sózzuk, majd belekeverjük a lisztet. (A liszt mennyiségét csak nagyjából írtam, fokozatosan adjuk hozzá. A lényeg, hogy olyan állagú legyen, hogy vizes kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle.)
  4. A gombócokat kicsit kilapítjuk, majd forró olajban kisütjük őket.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket a tepsiben maradt szafttal, és áfonyalekvárt teszünk mellé.
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 50986
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még soha nem sütöttem egyben szűzpecsenyét. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a hús sem szárad így ki. Mellé libazsíros édesburgonya lángost sütöttem, aminek tovább tart leírni a nevét, mint elkészíteni. Ha valaki nem szereti az édesburgonyát, vagy csak túl drágának találja, sima krumplival is dolgozhatunk. 

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...