r
Nosalty Logó

Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4026 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 671 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.9 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3007 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 4026 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt kb. 1,5 cm vastagra szeleteljük, sózzuk.
  2. A darált húsba belemorzsáljuk az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zsemlét. Beleütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymát. Fűszerezzük: sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, jól összegyúrjuk.
  3. A főtt tojásokat vékony csíkokra vágjuk, lazán a masszába forgatjuk.
  4. (Nekem 8 szelet karajom lett, így 7 gombócba osztottam a darálthúst.) Lefektetünk elébünk 1 szelet karajt. Egy gombócot ellapítunk akkorára, mint a karaj, rányomkodjuk az elébünk fektetett húsra. Újra szelet, majd darált hús egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Karajszelettel zárunk. Óvatosan lefektetjük elébünk, és spárgával kétszer hosszában átkötjük.
  5. Tepsibe öntjük az olajat, belehelyezzük a húst, a tetejét kakukkfűvel meghintjük, aláöntünk 1,5 dl vizet, körészórjuk a feldarabolt vöröshagymát, zöldpaprikát.
  6. Fólia alatt 80 percig sütjük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. A fóliát levesszük, és a tetejét pirosra sütjük.
  7. Pihentetés után, srégen szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8865
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves sertéskaraj darált hússal
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet többször készítettem már, így elmondhatom, hogy a család kedvencévé vált. Próbáltam a kép sarkába csempészni egy fázisfotót, no hát azzal nagyon megszenvedtem, mivel nem vagyok egy számítógép virtuóz! Nyersen is nagyon látványos húsról van szó, és ezáltal "úgymond" egy kis képes útmutatóként szolgál a recept elkészítéséhez. Hagymás tört burgonyával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...