Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
801
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 1105 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1271.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 470 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 4420 micro
-
β-crypt 925 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
801
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 340 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, belsejüket beirdaljuk, s míg a sütő 200 fokra melegszik, be is sózzuk. Rácsra fektetve hagyjuk, hogy keserű levüket kidobják.
- A fokhagymát az olívaolajba nyomjuk, és sütőbe tevés előtt ezzel kenjük meg a padlizsánok belsejét, melyet előtte leöblítettünk a sótól. A fokhagymás olajon túl, rájuk helyezzük a kakukkfűágakat is, illetve megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
- A padlizsánfeleket pucér felükkel felfelé, a paprikát egyben alufóliával bélelt tepsire helyezzük, és a sütőben megsütjük. A paprikát 30 percig (közben forgatva pirítjuk), a padlizsánokat 40 percig tartjuk bent.
- Mikor a paprika megsült, tálba tesszük, alufóliával lefedjük. Mikor kihűlt, héját lerántjuk, majd feldaraboljuk.
- A megsült padlizsánok belsejét kanállal kivájjuk, ezt is feldaraboljuk, elkeverjük a paprikával és a felkockázott paradicsomokkal.
- A zöldségeket leöntjük a joghurttal, citromlével locsoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A salátát lehűtve fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12462
- Feltöltés dátuma: 2010. február 18.
Ajánló
Mehet bele olajbogyó, kapribogyó vagy a friss helyett szárított paradicsom is. Friss, ropogós kenyérrel együk vagy akár hús, hal mellé köretként is remekül funkcionál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Ez a recept is Ízbolygó blogjáról származik, akinek nagy hálával tartozom a sok-sok ötletért, bár létezésemről nem tud:).Mediterrán hangulatú, frissítő salátáról van szó, melynek a kalóriatartalma is szívet melengetően alacsony.