Kakukkfüves nyúlgerinc töltött burgonyával, tormamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Sütés
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A nyúlgerinchez
-
250g nyúlhús340 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
A töltött burgonyához
-
100g burgonya58 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g póréhagyma3 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
20g vaj143 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
5g ecetes torma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
Összesen
1103
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A nyúlgerinchez
-
1000g nyúlhús1360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
A töltött burgonyához
-
400g burgonya231 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
80g vaj574 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g ecetes torma28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
Összesen
4411
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A nyúlgerinchez
-
42.5g nyúlhús58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
8.5g fehérbor7 kcal
A töltött burgonyához
-
17g burgonya10 kcal
-
3.6g olívaolaj32 kcal
-
2.1g póréhagyma1 kcal
-
4.2g sonka6 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
3.4g vaj24 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
0.8g ecetes torma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
Összesen
188
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 82.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 357.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
1103
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.6 g
Zsír
-
Összesen 328.6 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5653.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2688 mg
-
Nátrium 1734 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1431.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1699 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 1595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1250 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
4411
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A nyúlgerinchez
A töltött burgonyához
A mártáshoz
-
8 dkg vaj
-
3 dl habtejszín
-
2 teáskanál ecetes torma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 csepp fehérbor
Elkészítés
A nyúlgerinchez
- A nyúlgerincet megmossuk, finoman megsózzuk, borsozzuk, majd kis vágásokat ejtünk rajta, és bele dörzsöljük a kakukkfű leveleit. Hűtőben pihentetjük 30 percig.
- Közben félbevágjuk a burgonyákat, és egy kisebb kanállal kiszedjük a belsejüket, majd cseppentünk bele egy kis olívaolajat.
- A nyúlgerincet kivajazott tepsiben 130-140 °C-os előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
- Közben egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beledobjuk a póréhagymát, 10 mp-ig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1,5-2 percig sütjük. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a tejfölt, majd a tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a burgonyákba töltjük.
- A burgonyákat kiolajozott tepsibe tesszük, és berakjuk a nyúl mellé. A hőfokot 160 °C-ra emeljük, és további 10 percig sütjük, ezalatt a nyulat gyakran locsolgatjuk fehérborral.
- Egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tormával, sóval, borssal, pár csepp fehérborral ízesítjük, és további 2 percig a tűzön hagyjuk.
- Tálaláskor a burgonyát és a nyulat egymás mellé helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 30772
- Feltöltés dátuma: 2011. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klasszikus jellegű, francia ihletésű étel. Az egyik kedvencem, öt évvel ezelőtt találtam ki, amikor a Berlini Magyar Nagykövetség gálavacsoráját készítettem elő. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az újszerű és különleges ételeket. Ráadásul a nyúlhús az egyik legegészségesebb húsfajta, amit itthon kapni lehet.