r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás-meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Kakaós-vaníliás-meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojást kikeverjük a nádcukorral, sóval.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, vanília aromát és az olajat. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, majd nagy evőkanalanként a masszához adjuk.
  3. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd a tetejére rakosgatjuk a lecsepegtetett meggyet.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17246
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Ajánló

Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-vaníliás-meggyes süti
Mercedes 302 recept

Nagyikám kefires meggyes pitéje volt az alaprecept, amit átvariáltam. Nagyon egyszerű elkészíteni, mégis iszonyatosan finom. Pihe-puha.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...