r
Nosalty Logó

Kakaós rolád Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Kakaós rolád Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós laphoz

Krémhez

Összesen 663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós laphoz

Krémhez

Összesen 3967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós laphoz

Krémhez

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Krémhez

Elkészítés

Kakaós laphoz

  1. A kakaós laphoz a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos-kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Egy lapot sütünk belőle.
  4. A krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a pudingport.
  5. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport.
  6. Megkenjük a lapot, feltekerjük, és kívül is megkenjük a krémmel.
  7. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni.
  8. Díszíthetjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1789
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Ajánló

Ha kívül nem kenjük be krémmel, csokival is bevonhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós rolád Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Sokszor készítem, mert hamar kész és nagy kedvenc.

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...