r
Nosalty Logó

Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kif Lee
Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2406.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.3 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2445 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből, lisztből, cukorból és pudingporból sűrű krémet főzünk, pici porcukrot szórunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön, és hűlni hagyjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, amit 3 egyenlő részre osztunk.
  3. 3 kb. 35x25 cm-eslapot nyújtunk, és egyenként 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátulján kisütjük /én sütőpapírt teszek a tepsire, hogy ne kelljen mosogatni:)/.
  4. Amíg a lapok hűlnek, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a főzött krémet is a kakaóporral.
  5. A lapokat megkenjük a krémmel, meghintjük porcukorral, és másnapig hűtőben hagyjuk, amíg megpuhul. Én csalni szoktam, és a megtöltött sütit tiszta, hideg vizes konyharuhával 2-3 órára letakarom, utána tudom szeletelni, így nem kell másnapig várni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7315
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós réteges ahogy Kif Lee készíti
Kif Lee 42 recept

Nem tudom már, melyik újságban olvastam valamikor régen a receptet, azóta a hozzávalók változtak nálam, és a krém is alkalmanként más-más: néha vaníliás, gesztenyés vagy citromos, mindegyik ugyanolyan finom. Néha egy harmaddal több krémet készítek, így a tetejére is az kerül porcukor helyett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...