r
Nosalty Logó

Kakaós muffin narancshéjas étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kakaós muffin narancshéjas étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2308 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 4751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a tojásokat beleütjük, felverjük, beletesszük a sót, beletesszük a cukrot, beletesszük a sütőport, a vaníliás cukrot, az olvasztott teavajat, a tejfölt is és a rumaromát. A végén a kakaópor és a liszt kerül bele.
  2. Nagyon alaposan elkeverjük, és ha szükséges, teszünk bele lisztet (jó sűrű palacsintatészta legyen). 15-20 percet a tésztát langyos helyen pihentetjük!
  3. Asütőt begyújtjuk, a formákat kivajazzuk. A csokoládét kis darabokra vágjuk.
  4. A formát 2/3 részig töltjük tele, a közepére teszünk egy db csoki, pár db dekorszívet.
  5. A sütő középső rácsán sütjük, ha aranybarna a széle, és szépen felemelkedik, kivesszük. Pár perc pihenés után tudjuk kiszedni.
  6. Lehet újra vajazni a formákat, 2/3 részt töltjük ismét, tetejét díszítjük, ez már kevesebb idő alatt sül meg (kb. 10-12 perc). Melegen, hidegen egyaránt finom. Kb. 48 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6848
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Ásványvíz vagy ki mit kíván.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós muffin narancshéjas étcsokival
Éva-Anyóca 350 recept

Belejöttünk a muffinkészítésbe.:-) Csodás formákat találtam, vettem, ehhez méltóan próbálunk ízeket, töltelékeket kitalálni. Ezt a csokit régen szerettem volna, már a vágyunk volt, és méltó lett ehhez a muffinhoz. Megdicsérték a vendégek ezt is a március 15-ei látogatásukkor. Az biztos, hogy el fogom készíteni ebben az ízesítésben, és ilyen finom csokoládéval Húsvétra is, hadd legyen választási lehetőségük a locsolkodóknak. Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...