r
Nosalty Logó

Kakaós muffin málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kga
Kakaós muffin málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl tejjel és 8 ek kristálycukorral keverjük ki a pudingport. Gyakori kevergetésmellett forraljuk fel a pudingot.
  2. Egy kis vízzel öblítsünk ki egy négyzet alakú edényt (alacsony peremmel), és öntsük bele a pudingot. A még forró pudingba nyomjuk bele félig, szépen sorban, a málnaszemeket. Hagyjuk teljesen kihűlnia pudingot, majd vágjuk fel egyenlő részekre úgy, hogy a málnák ne sérüljenek meg.
  3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakóport, barnacukrot, csipet sót keverjük alaposan össze.
  4. A szobahőmérsékletű tejet a tojással, és a felolvaszott vajjalkeverjük össze. A lisztkeverékhez adjuk hozzá atojásos tejet. Keverjük alaposan össze, amíg csomómentes nem lesz.
  5. Béleljük ki a muffinsütűt sütőpapírral, majd helyezzünk az aljára egy málnás puding csíkot. Töltsük rá a muffinsütő 4/5 -ig a tésztát.
  6. 190 celsius fokos előmelegített sütőbe süssük 20-25 percig.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 61696
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Késő este kaptam ihletet erre a muffinra, a közepén pudingcsíkkal és málnával. Nagyon jól kiegészíti a kissé kesernyés tészta ízét az édes puding és a zamatos málna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...