r
Nosalty Logó

Kakaós muffin málnával

kga
Kakaós muffin málnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

648
Kalória
14.2g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
42g
Víz
98.8g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
33.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 648 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. 3 dl tejjel és 8 ek kristálycukorral keverjük ki a pudingport. Gyakori kevergetésmellett forraljuk fel a pudingot.
  2. Egy kis vízzel öblítsünk ki egy négyzet alakú edényt (alacsony peremmel), és öntsük bele a pudingot. A még forró pudingba nyomjuk bele félig, szépen sorban, a málnaszemeket. Hagyjuk teljesen kihűlnia pudingot, majd vágjuk fel egyenlő részekre úgy, hogy a málnák ne sérüljenek meg.
  3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakóport, barnacukrot, csipet sót keverjük alaposan össze.
  4. A szobahőmérsékletű tejet a tojással, és a felolvaszott vajjalkeverjük össze. A lisztkeverékhez adjuk hozzá atojásos tejet. Keverjük alaposan össze, amíg csomómentes nem lesz.
  5. Béleljük ki a muffinsütűt sütőpapírral, majd helyezzünk az aljára egy málnás puding csíkot. Töltsük rá a muffinsütő 4/5 -ig a tésztát.
  6. 190 celsius fokos előmelegített sütőbe süssük 20-25 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p

Késő este kaptam ihletet erre a muffinra, a közepén pudingcsíkkal és málnával. Nagyon jól kiegészíti a kissé kesernyés tészta ízét az édes puding és a zamatos málna.

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...