r
Nosalty Logó

Kakaós-mogyorós édesburgonya-kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kakaós-mogyorós édesburgonya-kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4600 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5763.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    27598 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat az eritrittel és az olajjal habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mogyorót, a kakaóport, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. A keveréket folyamatos keverés mellett a tojásos részhez adagoljuk. A legvégén az édesburgonya-pürét is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába adagoljuk.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 10396
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem az édesburgonya sütiben szuperül párosítható mézeskalács fűszerrel vagy kakaóval. Ebből a receptből pedig az is bebizonyosodott, hogy a mogyoró is nagyon jól passzol hozzá. Ha Ti inkább a sütőtök-rajongók táborát erősítitek, akkor nyugodtan próbáljátok ki azzal, én jobban kedvelem az édesburgonyát.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...