r
Nosalty Logó

Kakaós kifli thang zonggal

NS
Kakaós kifli thang zonggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

741
Kalória
18.3g
Fehérje
135.4g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
118.6g
Víz
72.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A thang zonghoz

  1. A thang zhonghoz a lisztet a vízzel csomómentesre elkavarjuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Teljesen kihűtjük.
  2. A krémhez a lisztet a cukorral és a tojásfehérjékkel egy lábosban jól elkavarjuk.
  3. A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
  4. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
  7. Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
  8. Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
  9. Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kétfelé vettem a tésztát és a krémet, és két részletben nyújtottam, és hajtogattam meg. Segítség találtok a hajtogatáshoz a wlteef.blogspot.no oldalon.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...