r
Nosalty Logó

Kakaós kifli thang zonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kifli thang zonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A thang zonghoz

  1. A thang zhonghoz a lisztet a vízzel csomómentesre elkavarjuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Teljesen kihűtjük.
  2. A krémhez a lisztet a cukorral és a tojásfehérjékkel egy lábosban jól elkavarjuk.
  3. A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
  4. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
  7. Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
  8. Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
  9. Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14544
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétfelé vettem a tésztát és a krémet, és két részletben nyújtottam, és hajtogattam meg. Segítség találtok a hajtogatáshoz a wlteef.blogspot.no oldalon.

Hozzávalók

A thang zonghoz

A krémhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...