r
Nosalty Logó

Kakaós kalács kingus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguss
Kakaós kalács kingus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 4460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, édesítőszeres tejben.
  2. A hozzávalókat összekeverjük, lágy tésztát gyúrunk.
  3. A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a kevés tejet. (Lisztezzük, ha szükséges.)
  4. Lisztezett deszkán a fehér tésztát kissé kilapítjuk, rátesszük a kakaósat, és együtt kb. fél/egy cm vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük.
  5. Félbevágjuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe tesszük (vajazott alufóliával válasszuk el, hogy ne ragadjanak össze).
  6. Fél/egy órát kelni hagyjuk, majd megkenjük tojással, és 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Ha kész, megkenjük vajjal. Mikor kihűlt, már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 37815
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós kalács kingus konyhájából
kinguss 1 recept

Mindig sikerül, tuti recept.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...