Kakaós kalács 6. - koszorúban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
Összesen
1240
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
Összesen
4965
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
34.9g finomliszt127 kcal
-
8.7g margarin63 kcal
-
21g tej12 kcal
-
3.5g friss élesztő4 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelékhez
-
14g cukor54 kcal
-
8.7g margarin63 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
Összesen
348
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1240
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 232.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2228.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.7 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 2091 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1547 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
4965
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
12.5 dkg margarin
-
1 db tojás
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg cukor
-
12.5 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk fahéj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 2 evőkanál cukorral megszórva pohárba félreresszük. (kb. 5 perc múlva folyós lesz)
- Az olvasztott margarinhoz a tejet, tojást,a folyékony élesztőt elkeverjük egy csipet sót, majd hozzádolgozzuk a lisztet.A kész tészta tetejét egy kicsit lisztezzük, és nagy zacskóba tesszük, amit a végén csak lazán megkötünk minimum fél órára hűtőben pihentetjük. (Minél hidegebb, annál könnyebb dolgozni vele, de én már sütöttem másnap, s előfordult, hogy később került rá a sor, és úgyis finom volt).
- A töltelékhez a margarint olvasszuk fel, de itt is épphogy) majd cukorral, kakaóval összekeverjük (csak épp, hogy a cukor is elolvadjon).
- A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és fél centisre nyújtjuk. Nem kell sokat dolgozni, ne melegedjen át.
- A kész krémet kenjük rá, de a tölteléknek sem szabad túl melegnek lennie!
- A feltekert rudat hosszanti irányban kettévágjuk, úgy, hogy az elején kb. 2 cm-t egyben hagyunk.
- Két rudat összeforgatunk úgy, hogy a vágott rész mindig felfelé nézzen.
- Koszorút csinálunk belőle, és egy hirtelen mozdulattal egy 28 cm átm.kuglófformába tesszük, amit előtte vastagon kivajaztunk.
- Először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le fóliával).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28 cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9545
- Feltöltés dátuma: 2010. december 28.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ja, és mégy egy jó tanács, én a biztonság kedvéért a tortasütő alá mindig teszek a rácsra alufóliát, vagy egy másik tepsit, hogy az esetleges kifolyó kakaó masszát ne kelljen a sütőből órákig kaparászgatni. Ha valakinek nincs kerek tortasütője, lehet két rúdba is sütni, csak magas falú legyen, hogy a tészta ne tudjon szét folyni. Ez a tészta csak leírva tűnik bonyolultnak, mert próbáltam részletesen leírni, amit én már kitapasztaltam…Sok sikert kívánok az elkészítéséhez!