r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 6. - koszorúban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kalács 6. - koszorúban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 evőkanál cukorral megszórva pohárba félreresszük. (kb. 5 perc múlva folyós lesz)
  2. Az olvasztott margarinhoz a tejet, tojást,a folyékony élesztőt elkeverjük egy csipet sót, majd hozzádolgozzuk a lisztet.A kész tészta tetejét egy kicsit lisztezzük, és nagy zacskóba tesszük, amit a végén csak lazán megkötünk minimum fél órára hűtőben pihentetjük. (Minél hidegebb, annál könnyebb dolgozni vele, de én már sütöttem másnap, s előfordult, hogy később került rá a sor, és úgyis finom volt).
  3. A töltelékhez a margarint olvasszuk fel, de itt is épphogy) majd cukorral, kakaóval összekeverjük (csak épp, hogy a cukor is elolvadjon).
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és fél centisre nyújtjuk. Nem kell sokat dolgozni, ne melegedjen át.
  5. A kész krémet kenjük rá, de a tölteléknek sem szabad túl melegnek lennie!
  6. A feltekert rudat hosszanti irányban kettévágjuk, úgy, hogy az elején kb. 2 cm-t egyben hagyunk.
  7. Két rudat összeforgatunk úgy, hogy a vágott rész mindig felfelé nézzen.
  8. Koszorút csinálunk belőle, és egy hirtelen mozdulattal egy 28 cm átm.kuglófformába tesszük, amit előtte vastagon kivajaztunk.
  9. Először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le fóliával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9545
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ja, és mégy egy jó tanács, én a biztonság kedvéért a tortasütő alá mindig teszek a rácsra alufóliát, vagy egy másik tepsit, hogy az esetleges kifolyó kakaó masszát ne kelljen a sütőből órákig kaparászgatni. Ha valakinek nincs kerek tortasütője, lehet két rúdba is sütni, csak magas falú legyen, hogy a tészta ne tudjon szét folyni. Ez a tészta csak leírva tűnik bonyolultnak, mert próbáltam részletesen leírni, amit én már kitapasztaltam…Sok sikert kívánok az elkészítéséhez!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...