r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kalács 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 3127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe rakjuk és a dagasztóprogrammal kidolgozzuk.
  2. Amikor a tészta elkészült, kivesszük és elfelezzük. Az egyik felet visszahelyezzük a gépbe 2 ek kakaó hozzáadásával, s mikor abból is elkészült az egységes gombóc, kivesszük.
  3. Mindkét tésztát, külön-külön 30 percig pihentetjük.
  4. A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezve feltekerjük őket. Formába téve további 1-1,5 órán át kelesztjük.
  5. Tetejét tojással megkenve előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20676
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiamnak most már adhatok ilyesfajta péksüteményeket, és hát semmi sem fogható a friss kalács illatához reggel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...