r
Nosalty Logó

Kakaós-gyümölcsös ostoros kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nonoo
Kakaós-gyümölcsös ostoros kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

670
Kalória
13.9g
Fehérje
96.9g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
35g
Víz
149.9g
Koleszterin
4g
Rost
28g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 4005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1-1,5 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a csipet sót.
  3. A maradék tejet a tojásokkal és a vanília aromával felverjük.
  4. A nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, és puha, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
  5. A vajat megolvasztjuk, és langyosan részletekben hozzágyúrjuk a tésztához.
  6. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát, majd lefedve (vigyázzatok nagy tálba tegyétek, mert nagyon megkel) kb egy órát kelesztjük meleg helyen. Jól meg kell keleszteni, különben megreped a tészta. (Én langyos sütőben kelesztettem egy órát, és majdnem kiszaladt a tálból :) Csak a fedő akadályozta meg ebben :))
  7. Amikor megkelt, három részre vesszük a tésztát, és egyenként kinyújtjuk egész vékonyra, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit. Majd a három szálat összefonjuk.
  8. Magas falú tepsibe tesszük, további fél órát kelesztjük.
  9. A tetejét megkenjük felvert tojással, és közepes lángon 180°C-on kb 30 perc alatt szép barnára sütjük.

Töltelék

  1. A vajat a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük.
  2. Én eper befőttet kevertem házi eper dzsemmel, az lett a harmadik szálban töltelékként, de bármilyen más gyümölccsel, lekvárral, befőttel hasonló finom eredményt lehet elérni. Egy valamire vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon leveses, mert eláztatja a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismerősöm hozott a pékségből egy csokis meggyes kalácsot. Azt mondta, ennél finomabbat még nem evett. :) Mondtam neki, hogy az lehet, de csinálok finomabbat. Nem csalódtam az eredményben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!