r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga Fruzsina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós és fahéjas csiga Fruzsina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Kakaós töltelékhez

Fahéjas töltelékhez

Tetejére

Összesen 640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Kakaós töltelékhez

Fahéjas töltelékhez

Tetejére

Összesen 5127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Kakaós töltelékhez

Fahéjas töltelékhez

Tetejére

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2908 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kakaós töltelékhez

Fahéjas töltelékhez

Tetejére

  • 1 dl tej (csak abban az esetben, ha puhát szeretnénk, nem pedig ropogós, leveles csigákat)

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy teáskanál cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk.
  2. 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A megmaradt lisztet (40 dkg) összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, cukorral, tejjel, tojássárgájákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Végül 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk.
  5. Egy kis olvasztott margarinnal megkenjük (ezt elhagyhatjuk, de így könnyebb lesz vágni, mert nem jön ki annyira a töltelék). Megszórjuk a cukros kakaóporral, illetve cukros fahéjjal, és úgy felcsavarjuk.
  6. Attól függően, hogy ropogós leveles csigát vagy pedig a képen látható, vastagabb, puha csigát szeretnénk, felvágjuk. Ha a ropogósat választjuk, akkor kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, ha pedig a puhább fajtát, akkor kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd lapjára fektetve kivajazott tepsibe tesszük őket. A ropogósakat egymástól kb. 3-4 cm-re, míg a puhábbak között elég csak kb. fél-1 cm helyet hagyni.
  7. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig felvert tojással (ha csak tojással kenjük meg, az is tökéletes). Ha a puhább változatot választjuk, akkor a sütés vége előtt úgy 5 perccel 1 dl tejjel meglocsoljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17498
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Ajánló

A sütési idő változhat attól függően, hogy vékonyabbra vagy vastagabbra vágjuk őket. Előmelegített sütőben 15-25 perc kell nekik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk, ha csiga készül, mindig 2 féle kell: kakaós és fahéjas. Én ugyanis a kakaósat szeretem, a nővérem pedig a fahéjasat, így a felét ilyenre, a másik felét pedig olyanra csinálom..:) A receptben ezért írom a tölteléknél mind a kettőt, de természetesen, ha valaki csak kakaósat/fahéjasat szeretne, akkor az adott mennyiséget duplázni kell. Mi 4 fős család vagyunk, ennyi biztosan elfogy, de a mennyiség miatt 8 fősnek írtam a receptet, de annyira finom, hogy kevesebb ember is biztosan megeszi! Egy pohár tejjel az igazi.;)

Hozzávalók

Tésztához

Kakaós töltelékhez

Fahéjas töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...