r
Nosalty Logó

Kakaós csigatornyok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kakaós csigatornyok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 3515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrokat, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
  2. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
  5. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
  6. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, az aljukat összecsípjük, és kikent tepsibe téve,még 30-45 percet kelesztjük.
  7. Megkenjük olvasztott margarinnal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9405
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Kiváló desszertként egy könnyű ebéd után, de fogyaszthatjuk akár reggelire vagy tízóraira is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csigatornyok
Andi80_ 380 recept

A kelt tésztás sütik közül ez az, amit elsőként kipróbáltam, és annyira szeretjük, hogy már több alkalommal is elkészítettem. Sőt, már sütöttem fahéjas és mogyorós változatban is. A nevét onnan kapta, hogy amikor a csigákat levágjuk, és az aljukat összecsípjük, a belső rész toronyszerűen kiemelkedik, és sülés után is megtartja ezt az alakot. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből az adagból két tepsi péksüti lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...