Kakaós csiga pussycattól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g rétesliszt61 kcal
-
1g só0 kcal
-
9 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g margarin60 kcal
A töltelékhez
-
23g porcukor90 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
11 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
A locsoláshoz és a kenéshez
-
21g tej12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
7g só0 kcal
-
16g instant élesztő52 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g margarin359 kcal
A töltelékhez
-
140g porcukor542 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
68 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A locsoláshoz és a kenéshez
-
125g tej70 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
3828
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
22.1g finomliszt80 kcal
-
7.4g rétesliszt27 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
22.1g tej12 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
3.7g margarin26 kcal
A töltelékhez
-
10.3g porcukor40 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
5.9g tojásfehérje3 kcal
A locsoláshoz és a kenéshez
-
9.2g tej5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.7g tej0 kcal
Összesen
280
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 155.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5296.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 3119 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.4 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 175.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 1375 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 968 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
3828
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
1 tk só
-
4 ek cukor
-
3 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg margarin
A töltelékhez
-
14 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojásfehérje
A locsoláshoz és a kenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A mikróban meglangyosított lisztet a sóval keverőtálba szitáljuk. Mélyedést fúrunk a közepébe. Ebbe tesszük a cukrot, az élesztőt és a langyos tejet. Megszórjuk egy kis liszttel és letakarva hagyjuk felfutni.
- Most hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük dagasztani. (Én ezt a műveletet a robotgépre bízom.)
- Amikor már kissé összeállt, akkor lassan a margarint is hozzáadjuk. 10 percigdagasztjuk. Akkor jó, ha az edénytől elválik, és szép fényes.
- A tálat és a tésztagombócot olajozzuk meg egy kissé, majd a tésztát takarjuk le folpackkal, a tálat pedig ruhával és tegyük huzatmentes, langyos helyre. Kelesszük a duplájára.
- Mialatt kel, készítsük el a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a tojásfehérjét és a kakaót keverjük pépesre.
- Ha a tészta megkelt, borítsuk deszkára, gyengéden gyúrjuk át és vágjuk kétfelé (ha elég nagy a gyúródeszkánk, akkor maradhat egyben is).
- Nyújtsuk vékonyra, kenjük rá a tölteléket, és csavarjuk fel, mint a bejglit. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
- Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsire sorakoztassuk fel őket, kb. 1,5 cm-es távolságra egymástól.
- Kenjük meg egy pici tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát hagyjuk kelni.
- Közben a sütőt bemelegítjük 180 C fokra.
- Ha letelt a fél óra, betesszük a sütőbe. Ha már kezd egy kis színe lenni, locsoljuk meg meleg, vaníliás cukros tejjel. Egy pár jégkockát is bedobhatunk a sütő aljába, hogy egy kis gőzt kapjon. (Egyébként minden kelt tészta sütésénél tegyünk egy kis tűzálló edénykében vizet a sütő aljába.)
- Süssük szép pirosra, ha kész újra locsoljuk meg a tejjel, és takarjuk le konyharuhával.(Ettől lesz finom puha belül.)
- Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor nem folyik ki a kakaó annyira.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 577
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 177929
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pussycat
150 recept
A minap a családom megemlítette, hogy kakaós csigát kéne sütni. Eddig azért nem szerettem vele foglalkozni, mert mindig a fele kakaó a tepsibe landolt, ami engem fenemód idegesített. Most hogy kértek rá, hogy süssek, elkezdtem kutatni a legjobb recept után a neten, hátha találok egyet, ami tökéletes. Meg kell hogy mondjam, tökéletes receptet nem találtam, de én megpróbáltam kihozni ezt a variációt kb 5 receptből. Nekem ez most a tökéletes, aki nem hiszi, járjon utána, és süsse meg. Merem állítani, hogy nem fog csalódni. Nagyon finom lett, pihe-puha és jó csokis.