r
Nosalty Logó

Kakaós csiga ahogy Anyukám készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakaós csiga ahogy Anyukám készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

máz

995
Kalória
20g
Fehérje
141.3g
Szénhidrátok
39.4g
Zsír
49.9g
Víz
159.4g
Koleszterin
6g
Rost
40.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 3981 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

máz

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1426 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3981 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt egy kevés cukorral és a tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálba tesszük, mehet rá a 2 tojássárgája, a szobahőmérsékletű margarin és a tejföl.
  3. Az egészet az élesztővel lágy tésztára dagasztjuk, és kb. fél órát pihentetjük.
  4. Vékony téglalapot nyújtunk a tésztából, majd egy kis olvasztott margarinnal jó alaposan bekenjük.
  5. A cukor és a kakaópor keverékével alaposan beszórjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalnál fogva feltekerjük.
  6. 2-3 centi vastag szeleteket vágunk. Egy szeletet a tetejével lefelé az egyik kezünkbe fektetjük, majd az alján a tésztát összecsípjük, hogy az alján ne folyjon ki a töltelék. Ha valaki úgy szereti, hogy nem nő meg nagyon, az a csigákat kicsit ki is lapíthatja.
  7. A mázhoz kikeverjük a margarint a cukorral egy kis gőz felett. Ha eléggé visszahűlt, belerakjuk az egész tojást, és jó alaposan kikeverjük.
  8. 180 C°-ra előmelegített sütőben légkeverés mellet kb. 15-20 percig sütjük.
  9. A sütési idő felénél jó alaposan bekenjük a mázzal, amit előzőleg kikevertünk. Ügyeljünk arra, hogy mindenütt bekenjük a csigákat, mert ez fogja puhán tartani a kisült tésztánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyerekkorom egyik kedvenc házi sütije. Akár 2-3 napig is puha marad, bár nem nagyon szokta megélni a 2 napot se... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!