r
Nosalty Logó

Kakaókrémes piskótatorta

5,0

3 ÉRTÉKELÉS127 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Kakaókrémes piskótatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1065
Kalória
19.4g
Fehérje
134.1g
Szénhidrátok
51.1g
Zsír
69.8g
Víz
377.6g
Koleszterin
3.2g
Rost
92.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1065 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
  9. A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  10. Tetszőlegesen díszítjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Sokszor készítem ezt a tortát, mert hamar megvan (a gépi habverő hatalmas segítség ilyenkor), s nincs benne semmi bonyolult. Egy időben beleuntam, és mindenféle más tortákkal kísérleteztem. Szépek lettek (hellyel-közzel), finomak is lettek, nem volt velük probléma, de valahogy sose fogytak olyan sebességgel, mint ez. A családom finoman az értésemre adta, hogy nagyon szeretik a tortáimat, de ha kérni lehetne, szülinapjukra inkább ezt süssem. Ám legyen! Amit az ünnepelt kíván! Sütöm is szívesen. A kísérletezések meg megmaradtak a saját szülinapjaimra, akkor készülnek (általam persze) a másféle torták, mert ugye a szülinapos kívánsága az szent. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!