r
Nosalty Logó

Kajszis-pálinkás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Kajszis-pálinkás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.2 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    471.7 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8954.3 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    1050 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.3 g
  • Cukor
    865 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2340 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3416 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 3 piskótalapot készítünk. (Célszerű külön megsütni őket, mert így szép magasra felnőnek.) A cukrot, a marcipánt és egy kanál lisztet mixerben homok állagúra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a mandula és a vanília kivonatot, habosra keverjük.
  3. Egyesével belekeverjük a tojásokat.
  4. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral, aztán óvatosan beleforgatjuk a masszába. A massza felét sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. 160 °C-on kb. 35 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha aranybarna. A sütés elején kicsit hólyagos lesz a teteje, majd megnő, ami a sütés után picit összeesik.
  6. A sütőből kivéve várjunk egy picit, míg meghűl, majd vegyük ki a tortaformából, és válasszuk le a sütőpapírt a piskóta aljáról. Hagyjuk kihűlni. (Megjegyzés: A lapokat előző nap is elkészíthetjük.)
  7. Túrókrém: A túrót burgonyatörővel áttörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, jól összekeverjük, hozzáadjuk az aprított, pálinkába áztatott barackszemeket (kb. 1 éjszaka áztatás szükséges), majd a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük. Kóstolás szükséges, hogy mennyire édes, mert ez a túrótól is függ, illetve a részeges barack mennyire uralja az ízeket.
  8. Baracktöltelék: Magas gyümölcstartalmú barackdzsemet (turmixolva, ha esetleg héjdarabokat is tartalmaz) összekeverjük egy kupica barackpálinkával.
  9. Összeállítás: A tortakarikára vékony rétegben felkenjük a baracktölteléket, majd a túrót kb. 0,5 cm vastagon.
  10. Ráhelyezzük a következő piskótát, töltjük, majd ugyanígy folytatjuk a következő lappal.
  11. Rövid időre fagyasztóba tesszük.
  12. Végül megigazítjuk a tölteléket cukrász kenőkéssel, a hiányokat pótoljuk, és bevonjuk a piskótát vékony rétegben baracktöltelékkel.
  13. Díszítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, áthúzzuk vele a tortát. Ha nem szeretnénk, hogy kemény legyen a bevonat, akkor növényi olajat keverjünk az olvasztott csokoládéhoz.
  14. Ha megszilárdult, a torta tetejét csoki bon-bonnal, ételfesték és ecset segítségével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3074
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kajszis-pálinkás túrótorta
Pálinkaügynök 13 recept

Ezt a receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Korábban is nagyot alkotott a "Csalfa meggyes túrótortá"-jával, de ez a barackos torta még finomabb, A korábbi tortába meggypálinkát tett, ebbe barackpálinkát. Nagyon finom, a pálinka tényleg hozzátesz az ízekhez. Móni süteményei mindig gyorsan elfogynak... Ebbe a tortába csak ügyesek vágjanak bele! :)

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...