Kajszis-pálinkás túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
6g finomliszt21 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
9g vaj66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g marcipán39 kcal
-
0g só0 kcal
A túrókrémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
16 kcal
-
4g pálinka10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A baracktöltelékhez
-
116 kcal
-
2g pálinka4 kcal
A díszítéshez
-
42g étcsokoládé228 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10 kcal
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
70g finomliszt255 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
0g só0 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
193 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A baracktöltelékhez
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
20g pálinka46 kcal
A díszítéshez
-
500g étcsokoládé2730 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
121 kcal
Összesen
9399
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
3.5g marcipán16 kcal
-
0g só0 kcal
A túrókrémhez
-
17.3g tehéntúró25 kcal
-
17.3g habtejszín51 kcal
-
0 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
2.8g aszalt sárgabarack7 kcal
-
1.7g pálinka4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A baracktöltelékhez
-
17.3g sárgabaracklekvár48 kcal
-
0.7g pálinka2 kcal
A díszítéshez
-
17.3g étcsokoládé95 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1.7g aszalt sárgabarack4 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 746.2 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 88.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155 g
Zsír
-
Összesen 471.7 g
-
Telített zsírsav 271 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8954.3 g
-
Cink 1315 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1472 mg
-
Vas 1050 mg
-
Magnézium 893 mg
-
Foszfor 3074 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 56 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1104.3 g
-
Cukor 865 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2624 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 2340 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 3416 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 899 micro
Összesen
9399
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.5 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A túrókrémhez
-
500 ml habtejszín
-
1 ek vanília kivonat
-
8 dkg aszalt sárgabarack
A baracktöltelékhez
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- 3 piskótalapot készítünk. (Célszerű külön megsütni őket, mert így szép magasra felnőnek.) A cukrot, a marcipánt és egy kanál lisztet mixerben homok állagúra keverünk.
- Hozzáadjuk a puha vajat, a mandula és a vanília kivonatot, habosra keverjük.
- Egyesével belekeverjük a tojásokat.
- A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral, aztán óvatosan beleforgatjuk a masszába. A massza felét sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
- 160 °C-on kb. 35 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha aranybarna. A sütés elején kicsit hólyagos lesz a teteje, majd megnő, ami a sütés után picit összeesik.
- A sütőből kivéve várjunk egy picit, míg meghűl, majd vegyük ki a tortaformából, és válasszuk le a sütőpapírt a piskóta aljáról. Hagyjuk kihűlni. (Megjegyzés: A lapokat előző nap is elkészíthetjük.)
- Túrókrém: A túrót burgonyatörővel áttörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, jól összekeverjük, hozzáadjuk az aprított, pálinkába áztatott barackszemeket (kb. 1 éjszaka áztatás szükséges), majd a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük. Kóstolás szükséges, hogy mennyire édes, mert ez a túrótól is függ, illetve a részeges barack mennyire uralja az ízeket.
- Baracktöltelék: Magas gyümölcstartalmú barackdzsemet (turmixolva, ha esetleg héjdarabokat is tartalmaz) összekeverjük egy kupica barackpálinkával.
- Összeállítás: A tortakarikára vékony rétegben felkenjük a baracktölteléket, majd a túrót kb. 0,5 cm vastagon.
- Ráhelyezzük a következő piskótát, töltjük, majd ugyanígy folytatjuk a következő lappal.
- Rövid időre fagyasztóba tesszük.
- Végül megigazítjuk a tölteléket cukrász kenőkéssel, a hiányokat pótoljuk, és bevonjuk a piskótát vékony rétegben baracktöltelékkel.
- Díszítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, áthúzzuk vele a tortát. Ha nem szeretnénk, hogy kemény legyen a bevonat, akkor növényi olajat keverjünk az olvasztott csokoládéhoz.
- Ha megszilárdult, a torta tetejét csoki bon-bonnal, ételfesték és ecset segítségével díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3074
- Feltöltés dátuma: 2013. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pálinkaügynök
13 recept
Ezt a receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Korábban is nagyot alkotott a "Csalfa meggyes túrótortá"-jával, de ez a barackos torta még finomabb, A korábbi tortába meggypálinkát tett, ebbe barackpálinkát. Nagyon finom, a pálinka tényleg hozzátesz az ízekhez. Móni süteményei mindig gyorsan elfogynak... Ebbe a tortába csak ügyesek vágjanak bele! :)