r
Nosalty Logó

Kacsazsíron párolt zöldségleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kacsazsíron párolt zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 485 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1941 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    742 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3549 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 485 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2968 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1388 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    14196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3132 micro
Összesen 1941 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

  • 250 g tészta (eperlevél, gyufatészta vagy burgonyagombóc)

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagy fazékban a kacsazsíron az összes aprított, kicsire vágott, lereszelt zöldségeket fedő alatt megpároljuk, amikor kicsit összesett, beletesszük a burgonyát.
  2. Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket, fedő alatt kb.160 fokon kb. 45-50 percig lassan forralva főzzük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Ha megfőtt, beletesszük a tésztát (esetleg a pici kis burgonyagombócokat, külön vízben is kifőzhetjük, és úgy tálaljuk a leveshez külön), és ha a tészta megfőtt, pár perc, és készen van, kikapcsoljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1416
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Tehetünk bele zöldborsót, zöldhüvelyű zöldbabot, csiperkegombát, akár brokkolit vagy karfiolt rózsáira szedve. Kinek milyen zöldsége van otthon, vagy milyet szeret. Második fogásnak egy tésztás étel, akár sós, akár édes ízesítésben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsazsíron párolt zöldségleves
Éva-Anyóca 350 recept

Csak egy zöldséglevest szerettem volna készíteni, amiben annyira picike a karalábé és a zellergumó, hogy nem lehet észrevenni, nem lehet kipiszkálni, a tányér szélére, mivel nagyon finomak és egészségesek, ősszel és télen szükség van a vitamintartalmukra, az ízük mellett is. A leves bevált, ízlett, egyszer tésztával, egyszer apró pici burgonyagombócokkal (4 db főtt burgonyából készítve). A kissé finnyásabb, "én ezt nem szeretem" kijelentésű fiúgyermeket nevelő, illetve férfiakat etető anyukáknak, nőknek egy jó taktika, hogy benne is legyen a zöldség, meg nem is, el is fogyjon, és mégse tudják, konkrétan mi volt benne, mert oly picike, hogy szinte szétfő, nem látszik, csak az íze érződik. Ehető és finom, a cél elérve.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...