Kacsaszíves rakott burgonya
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott burgonyához
-
360g burgonya208 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
A darált húsos pörkölthöz
-
90g sertéscomb164 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g víz0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
A kacsaszíves pörkölthöz
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
5 kcal
-
90g kacsahús122 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g víz0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott burgonyához
-
1800g burgonya1040 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A darált húsos pörkölthöz
-
450g sertéscomb819 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
A kacsaszíves pörkölthöz
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
23 kcal
-
450g kacsahús608 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A rakott burgonyához
-
31.6g burgonya18 kcal
-
10.5g főtt tojás16 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
3.5g trappista sajt12 kcal
A darált húsos pörkölthöz
-
7.9g sertéscomb14 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
1.8g zöldpaprika0 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
2.6g trappista sajt9 kcal
A kacsaszíves pörkölthöz
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
7.9g kacsahús11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
1.8g zöldpaprika0 kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 83.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1174 mg
-
Nátrium 739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 787.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 789 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 604 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 2070 micro
-
β-crypt 214 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 2227 micro
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 392.7 g
Zsír
-
Összesen 419.3 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 3741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14899.4 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 426 mg
-
Kálcium 3944 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 872 mg
-
Foszfor 5868 mg
-
Nátrium 3695 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 3936.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3944 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 619 mg
-
D vitamin: 690 micro
-
K vitamin: 1599 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 972 micro
-
Kolin: 2754 mg
-
Retinol - A vitamin: 3022 micro
-
α-karotin 332 micro
-
β-karotin 10348 micro
-
β-crypt 1069 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 11133 micro
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 90 micro
-
Lut-zea 195 micro
Hozzávalók
A rakott burgonyához
-
18 közepes db burgonya
-
10 db főtt tojás
-
375 g tejföl
A darált húsos pörkölthöz
-
45 dkg sertéscomb
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 dl víz
-
1 közepes db zöldpaprika
A kacsaszíves pörkölthöz
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 dl víz
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zöldpaprika
Elkészítés
A rakott burgonyához
- A burgonyákat sós vízben, héjastól feltesszük főni kb. 40 percig, villával ellenőrizzük, a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, felszeletelni.
- A tojásokat sós vízben megfőzzük, kb. 12 perc, és a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, és tojásszeletelővel szeletelni.
- Amíg főnek a fentebb említett hozzávalók, feltesszük két külön lábasba főni a pörkölteket.
- Lábasba olajat, vöröshagymát, fokhagymát, kevés sót teszünk, és fedő alatt pároljuk. A tűzről levéve, beletesszük a őrölt pirospaprikát, a zöldpaprikát, a darált sertéshúst, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Beleöntünk kevés vizet, jöhet a paradicsom és a petrezselyemzöld, fedő alatt 150 fokon, azaz kis lángon elkezdjük főzni, forrástól számítva 40 percig, kóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Ha megfőtt, még hagyjuk fedő nélkül 10 percig főni, hogy jó sűrű szaftja legyen, majd kikapcsoljuk. Kivesszük belőle a zöldpaprikát.
- Elkészítjük a kacsaszíves pörköltet is. Egy másik lábasba kerüljön olaj, vöröshagyma, fokhagyma, kevés só, ez fedő alatt pároljuk, tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a kis darabokra vágott kacsaszívet, babérlevelet, kevés vizet, zöldpaprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet, sót és borsot. Főzzük kis lángon, azaz 150 fokon, forrástól számítva, néhány keverés mellett, 40 percig. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, és ha a szív puha, még kicsit hagyjuk fedő nélkül főni, kb. 10 percet, sűrű szaftra főzzük. Kivesszük belőle a zöldpaprikát és a babérlevelet.
- (Nyugodtan lehet egyszerre készíteni, a külön lábasokban a pörkölteket, csak a húsok az eltérőek benne, illetve a babérlevél. Mire elkezdjük főzni a pörkölteket, addigra a tojások és a burgonya már megfő. Épp a hűlés idejében lesz mindkettő. Készíthetjük a pörkölteket - tudunk rá figyelni, egyszerre.)
- A kétféle pörköltet hagyhatjuk külön, és a burgonyát és tojást úgy rétegezzük, de keverhetjük egybe is őket.
- A pucolt burgonyákat felkarikázzuk, a főtt tojásokat pucoljuk, és felkarikázzuk.
- Tepsi aljába teszünk két sor burgonyakarikát, erre kerül a darált húsos pörkölt, erre egy sor burgonyakarika, egy sorban a főtt tojás szeletei, erre kerül egy sor burgonya, erre a kacsaszívpörkölt, legvégül egy sor burgonya, meglocsoljuk bőven a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük össze. Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, és felkockázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1513
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Ajánló
Nagyon finom bor. Házi savanyú káposzta (hordós) vagy savanyú uborka. Sok tejföl és sajt. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a töltött, illetve a rakott ételeket. Finomak és laktatóak:-). A burgonya most a nyerő, finom, gyors egytálétel hozható össze belőle, és a rakott ételeket lehet variálni, sok mindennel tudjuk a rétegeket ízletesebbé, finomabbá, érdekesebbé tenni. Most a darált húsos változatot készítettem el, ízben és húsváltozatban kombinálva a kacsaszívvel, amit babérlevéllel ízesítve főztem meg. Pörköltet lehet csak kacsaszívből is elkészíteni. Ha kacsaszivet, vagy libaszivet sikerül vásárolni,: a leveseken, rizseshúsokon, kínai ízesítésű ételeken kívül így is elkészíthetjük, sőt, félbevágva, mindkét oldalt egyet-egyet ráverve,kicsit csak!!!! ,- bebundázva, ki is ránthatjuk:-)) Nagyon jól sikerült ebédre, a maradék pedig vacsorára fogyott el. Ennyi a történet. :-)