r
Nosalty Logó

Kacsamell sült zöldségchips-szel, mangós szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mesél a konyha
Kacsamell sült zöldségchips-szel, mangós szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    6447 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    12895 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket vékony karikára vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a szeletkéket. Légkeverés mellett ropogósra sütjük.
  2. Amíg a zöldségek sülnek, beirdaljuk a kacsamelleket, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd forró serpenyőben a bőrös felével kezdve elkezdjük sütni. Kb. 2 percenként megfogatjuk a húsokat, majd nagyjából 10 perc sütés után kivesszük a serpenyőből a kacsamelleket, és kb. 1 centis szeletekre vágjuk, majd ezután visszahelyezzük a serpenyőbe, és mindkét oldalon még 3-4 percig sütjük, kicsit meg is sózhatjuk eközben.
  3. A kacsamelleket oldalra húzzuk, hogy legyen egy kis szabad hely a serpenyőben, és a kockára vágott mangót, lila hagymát a kisült kacsazsíron a mézzel és a chiliszósszal sütni kezdjük sűrű kevergetés közben, és adunk hozzá kis sót is, hogy ellensúlyozza az édes ízt. Amikor megpárolódott, hozzáadjuk az apróra vágott zöld koriandert is.
  4. Kivesszük a sütőből a ropogósra sült zöldségchipset, tányérokra halmozzuk a kacsamellszeletek mellé, majd ráöntjük a mangós, chilis szószt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2740
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell sült zöldségchips-szel, mangós szósszal
Mesél a konyha 21 recept

A férjem imádja a kacsát, így most ezt késztettem neki vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...