r
Nosalty Logó

Kacsamell, narancsos gnocchi, aszalt szilva

Dávidka
Kacsamell, narancsos gnocchi, aszalt szilva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1587
Kalória
78.3g
Fehérje
89.8g
Szénhidrát
94.5g
Zsír
455.4g
Víz
361.8g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
33.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    455.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1587 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5657.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    3191 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    910.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Irdaljuk be a kacsamell bőrét, majd tegyük egy középmeleg serpenyőbe bőrével lefele, és süssük addig, amíg kisül a zsír a bőréből, majd fordítsuk át, és süssük a húst is egy pillanatra. Vegyük ki a serpenyőből, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük egy vákuumzacskóba, és szuvidáljuk 63 fokon 1 óra 15 percig.
  2. Az aszalt szilvát főzzük fel a borral és a fűszerekkel meg egy kis vízzel, ha megpuhult, turmixoljuk krémesre egy botmixerrel.
  3. Főzzük ki a gnocchit. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat az olívaolajjal együtt, dobjuk rá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg kicsit megbarnul, majd öntsük rá a narancs levét. Sózzuk és borsozuk meg. Öntsük bele a gnocchit, és keverjük bele a leturmixolt szilvából is egy kicsit. Keverjük össze az egészet, és forgassuk, amíg a szósz bekrémesedik (ha sűrű lenne, pici víz segíteni fog rajta), majd szórjuk bele reszelt narancshéjat.
  4. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, ha kész a kacsamell, vegyük ki a zacskóból, és süssük körbe a serpenyőben (a bőrével kezdjük).
  5. Vágjuk félbe a kacsamellet, szedjük a gnocchit a tányérra, majd helyezzük rá a kacsamellet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 80 p

Ha szeretsz kísérletezgetni az ízekkel!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...