Kacsamáj mézes sült almával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fahéjas Kávé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
782
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1562
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2092.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29978 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 135 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1855 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 29967 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
782
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 74.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4184.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 154 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 1729 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 743.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59956 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 271 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3709 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 59935 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1562
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 5484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat vágjuk félbe, a magházat szedjük ki. Tegyük hőálló tálba, csurgassunk rá mézet.
- A májakat göngyöljük be a baconbe, néhány rozmaring levél kíséretében. Ezeket tegyük egy másik hőálló edénybe. A májakra őröljünk kevés borsot, majd mindkét tálat rakjuk be a sütőbe. Légkeveréses sütést válasszuk, 200 fokon 15-20 perc alatt megsülnek.
- Tálaláskor én még megspékeltem egy kis madársalátával :-)
- Nagyon jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 19207
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéjas Kávé
20 recept
Kaptunk hízott kacsamájat tegnap este Teri néniéktől. Egyből azon gondolkodtam, mit is lehetne készíteni belőle, de nem jutottam semmire sajnos. Ma reggel arra ébredtem, hogy a fejemben beszélnek, hogy hogyan készítsem el!!! Azt mondták, hogy almával nagyon finom lesz ez a máj, hát akkor legyen! Gyorsan elfutottam, bevásároltam hozzá, és ez sült ki.