r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött gombafejek burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Juhtúróval töltött gombafejek burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 479 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    3597 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  2. Egy villa segítségével keverjük össze a kétféle túrót, szórjuk bele a szerecsendiót, a finomra aprított petrezselyemzöldet, majd a legvégén a kockákra vágott füstölt sonkát is. (A töltelékbe nem kell só a juhtúró és a sonka sótartalma miatt!)
  3. A gombák tönkjét törjük ki (főzzünk belőle egy jó kis levest:)). A gombakalapokat szórjuk meg sóval, borssal, és töltsük meg őket a túrós masszából formázott gombócokkal.
  4. A burgonyákat hámozzuk meg, daraboljuk fel, locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg a maradék sóval, terítsük el egy tepsiben. Helyezzük a burgonyára a gombafejeket töltelékkel felfelé, és toljuk a tepsit a sütőbe.
  5. Süssük az ételt addig, amíg a burgonya megpuhul és a gomba tölteléke egy kis színt kap (50-60 perc). Ha úgy látjuk, hogy nagyon pirulna a gombák teteje, akkor fedjük le az ételt alufóliával/vizezett sütőpapírral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5930
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden boltban akciós volt a gomba a múlt héten. Alaposan túl is vásároltuk magunkat belőle, így kénytelen voltam új gombaételeket alkotni a jól bevált receptek mellett...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...