Juhtúróval töltött csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
Összesen
1584
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
Összesen
3165
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
28.4g csirkemellfilé34 kcal
-
12.6g juhtúró36 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
12.6g zsemlemorzsa50 kcal
-
25.3g napraforgó olaj223 kcal
Összesen
400
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 113.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1584
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.1 g
Zsír
-
Összesen 239.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2304.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 227.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
3165
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
-
100 g juhtúró
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
100 g finomliszt
-
1 db tojás
-
100 g zsemlemorzsa
-
200 ml napraforgó olaj
Elkészítés
- Az egész darab csirkemellet kettévágjuk. A fél mellre egy "zsebet" vágunk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesem, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- Egy tálkában összekeverjük a juhtúrót a zúzott fokhagymával, só, bors és a fűszerekeverékkel. Az ízesített juhtúró felét az egyik csirkemellbe töltjük. A másik felét a másik mellbe.
- A húsokat ezután jól megfűszerezzük. Bepanírozzuk őket. Majd 10 percig "pihenni" hagyjuk, hogy a tojás jól kösse meg a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsába előzőleg belekeverhetjük a maradék provencei-i fűszerkeveréket.)
- Felforrósítunk egy seprenyőt, olajat töltünk bele és belehelyezzük a csirkemelleket. Lassú tűzön, talán a legkissebb lángon sütjük 8-10 percig az egyik oldlalán, utána átfordítjuk és ismét 8-10 percig szép aranybarnára sütjük. Azért kell ilyen lassan sütni, mert másképp nem sül át teljesen.
- Miután megsült 5 percig pihentetjük, átlósan kettévágjuk és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 62
- 7 napos nézettség: 256
- Össznézettség: 47876
- Feltöltés dátuma: 2010. április 27.
Ajánló
Reggel, hidegen, szeletekre vágva, vajas kenyérrel és friss retekkel is remek volt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Boti
24 recept
A TV-ben láttam a Kiev-i csirkemell elkészítését. Jól tudom, hogy azt fokhagymás vajjal kell tölteni, de nem volt itthon pillanatnyilag annyi vajam, csak juhtúróm. A provence-i fűszerkeverék sem kell az eredeti recepthez, azt én szerettem volna kipróbálni. Nagyon finom lett.