r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boti
Juhtúróval töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1584
Kalória
49g
Fehérje
76.6g
Szénhidrátok
119.9g
Zsír
113.9g
Víz
172.1g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

  1. Az egész darab csirkemellet kettévágjuk. A fél mellre egy "zsebet" vágunk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesem, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  2. Egy tálkában összekeverjük a juhtúrót a zúzott fokhagymával, só, bors és a fűszerekeverékkel. Az ízesített juhtúró felét az egyik csirkemellbe töltjük. A másik felét a másik mellbe.
  3. A húsokat ezután jól megfűszerezzük. Bepanírozzuk őket. Majd 10 percig "pihenni" hagyjuk, hogy a tojás jól kösse meg a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsába előzőleg belekeverhetjük a maradék provencei-i fűszerkeveréket.)
  4. Felforrósítunk egy seprenyőt, olajat töltünk bele és belehelyezzük a csirkemelleket. Lassú tűzön, talán a legkissebb lángon sütjük 8-10 percig az egyik oldlalán, utána átfordítjuk és ismét 8-10 percig szép aranybarnára sütjük. Azért kell ilyen lassan sütni, mert másképp nem sül át teljesen.
  5. Miután megsült 5 percig pihentetjük, átlósan kettévágjuk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A TV-ben láttam a Kiev-i csirkemell elkészítését. Jól tudom, hogy azt fokhagymás vajjal kell tölteni, de nem volt itthon pillanatnyilag annyi vajam, csak juhtúróm. A provence-i fűszerkeverék sem kell az eredeti recepthez, azt én szerettem volna kipróbálni. Nagyon finom lett.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!