r
Nosalty Logó

Juhtúrós pórés csirkemell sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Juhtúrós pórés csirkemell sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1011 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1011 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    366 g

Zsír

  • Összesen
    371 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7890.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1092 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3510 mg
  • Nátrium
    2477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3437 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4418 micro
Összesen 5057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket hosszában felvágjuk, és kihajtjuk, mint egy könyvet. Klopfolóval egy kicsit ütögessük meg, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A pórét felkockázzuk, és a vajon megpároljuk, sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a szerecsendiót.
  3. Egy keverőtálba öntjük a kihűlt pórét, az aprított petrezselymet, a krémsajtot, a juhtúrót, jól összekeverjük, ha kell, utána ízesítünk.
  4. Kivajazunk egy tűzálló tálat (én jénait használtam).
  5. A juhtúrós tölteléket egyenlő részben töltsük bele a széthajtott csirkemellekbe, és göngyöljük fel jó szorosan. Mindegyik tekercset tekerjük be 2 szelet baconnel. A tűzálló tálba egymás mellé tegyük be a csirketekercseket.
  6. Öntsük a tejszínt egy tálba, és rakjuk hozzá a mascarponét, a tojást, a reszelt sajtot, és jól keverjük össze, majd utána öntsük a csirkemellekre. Tegyük forró sütőbe, és 170-180 fokon süssük meg, míg szép piros lesz a teteje, kb. 45-55 perc.
  7. Melegen tálaljuk tetszőleges körettel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6387
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Szerettem volna a családomat meglepni valami nagyon finom ünnepi fogással. Ez a töltött csirke nagyon ízletes, és nem is olyan megterhelő a gyomornak. Sokféle köret illik hozzá, lehet rizs, saláta, zöld tészta stb. Kiváló ünnepi fogás is lehet. Hidegen is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...