r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Juhtúrós pogácsa 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 4923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 820 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7478.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    5635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2327 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 4923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal, majd a juhtúróval elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  4. Letakarjuk és langyos helyen 60 percig pihentetjük.
  5. Ezt követően 2 cm vastagra kinyújtjuk és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A tetejét átlósan bevagdossuk és kissé felvert egész tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még 15 percig pihentetjük.
  8. Előmelegített sütőben 200 C°-on, alsó-felső sütési módon, szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 544
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 105814
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Délmagyarország és Délvilág szakácskönyve 3.  számában megjelent recept alapján készült, minimális módosítással. Frissen volt az igazi, de a juhtúró miatt még másnap is kellően puha, élvezhető maradt a pogácsa.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...