Juhtúrós hirtelen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
543
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
2167
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.4 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
543
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 147.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4173.4 g
-
Cink 263 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 2221 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
2167
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.4 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sütőpapírral feltekert, friss leveles tésztát használunk, amit kigöngyölünk és 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyunk.
- A kétféle túrót, a krémsajtot jól összekeverjük. Kicsit megborsozzuk, sózni nem biztos, hogy kell, kóstoljuk meg.
- A sajt kétharmadát vékony hasábokra felvágjuk, a maradékot lereszeljük.
- A kiterített tésztánelkenjük a túrós keveréket úgy, hogy a széleken 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
- A sajthasábokat hosszanti irányba rárendezzük - könnyebb feltekerni, ha nem szeletekre vágtuk és intenzívebb ízű, mintha reszelnénk.
- Az egészet beterítjük vékony sonkaszeletekkel (kb. 8 darab kell hozzá).
- A tészta keskenyebb oldalán az üresen hagyott széleket behajtjuk majd a hosszabbik oldal felől - a sütőpapír segítségével - szorosra feltekerjük. Eligazítjuk, hogy aszéle alulra kerüljön. (Mint ahogy a bejglit készítjük.)
- Az így kapott rudat a felvert tojással alaposan megkenjük, a maradék reszelt sajttal pedig megszórjuk. A sütőpapírral együtttepsibe rakjuk.
- Forró sütőben kb.45 perc alatt ropogósra, pirultra sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk szeletekre, máskülönben kifolyik a töltelék. Eközben kicsit összeesik, ellapulugyan, de továbbra is ropogós marad.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 23153
- Feltöltés dátuma: 2011. január 27.
Ajánló
Aki nem vezet autót, annak jól esik mellé egy korsó sör. Serdületlen ifjúságnak málnaszörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
A banda kitalálta, hogy menjünk kirándulni Visegrádra. Nincs ugyan a szomszédban (tőlünk 2 óra az út), de már mindenkinek elege volt a télből, a gyerekek meg hagy rohangáljanak és visítozzanak a szabadban. (Így is lett.) De csak délben tudtunk indulni, mert az egyik barátunk állatorvos és még szombat délelőtt is kifordít néhány macskát a bundájából (azaz rendel). Kell tehát valami kiadósabb reggeli - tízórai, hogy estig kibírja a jónép. Ez lett belőle, Lajos Mari után szabadon. Kocsiban ne együk, mert a leveles tészta nagyon szemetel, de várfalon ülve, lábat lógázva, napsütésben fürdőzve, reneszánszban és Dunában gyönyörködve nagyon bejön.