r
Nosalty Logó

Juhtúrós hirtelen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Juhtúrós hirtelen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

543
Kalória
25.5g
Fehérje
23.9g
Szénhidrátok
36.8g
Zsír
38.3g
Víz
75.8g
Koleszterin
625mg
Rost
1.6g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 543 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.4 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    153.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

  1. Sütőpapírral feltekert, friss leveles tésztát használunk, amit kigöngyölünk és 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyunk.
  2. A kétféle túrót, a krémsajtot jól összekeverjük. Kicsit megborsozzuk, sózni nem biztos, hogy kell, kóstoljuk meg.
  3. A sajt kétharmadát vékony hasábokra felvágjuk, a maradékot lereszeljük.
  4. A kiterített tésztánelkenjük a túrós keveréket úgy, hogy a széleken 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
  5. A sajthasábokat hosszanti irányba rárendezzük - könnyebb feltekerni, ha nem szeletekre vágtuk és intenzívebb ízű, mintha reszelnénk.
  6. Az egészet beterítjük vékony sonkaszeletekkel (kb. 8 darab kell hozzá).
  7. A tészta keskenyebb oldalán az üresen hagyott széleket behajtjuk majd a hosszabbik oldal felől - a sütőpapír segítségével - szorosra feltekerjük. Eligazítjuk, hogy aszéle alulra kerüljön. (Mint ahogy a bejglit készítjük.)
  8. Az így kapott rudat a felvert tojással alaposan megkenjük, a maradék reszelt sajttal pedig megszórjuk. A sütőpapírral együtttepsibe rakjuk.
  9. Forró sütőben kb.45 perc alatt ropogósra, pirultra sütjük.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk szeletekre, máskülönben kifolyik a töltelék. Eközben kicsit összeesik, ellapulugyan, de továbbra is ropogós marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A banda kitalálta, hogy menjünk kirándulni Visegrádra. Nincs ugyan a szomszédban (tőlünk 2 óra az út), de már mindenkinek elege volt a télből, a gyerekek meg hagy rohangáljanak és visítozzanak a szabadban. (Így is lett.) De csak délben tudtunk indulni, mert az egyik barátunk állatorvos és még szombat délelőtt is kifordít néhány macskát a bundájából (azaz rendel). Kell tehát valami kiadósabb reggeli - tízórai, hogy estig kibírja a jónép. Ez lett belőle, Lajos Mari után szabadon. Kocsiban ne együk, mert a leveles tészta nagyon szemetel, de várfalon ülve, lábat lógázva, napsütésben fürdőzve, reneszánszban és Dunában gyönyörködve nagyon bejön.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!