r
Nosalty Logó

Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    361.2 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 5481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg eper (idénygyümölcs, vagy fagyasztott gyümölcs)

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. Az alaphoz egy tortaforma karimáját kibéleljük sütőpapírral, és a karimát egy tálra tesszük, amelynek az alját pár csepp olajjal bekentük.
  2. A kekszet, a mogyorót aprítógépben darabossá aprítjuk.
  3. A margarint felolvasztjuk, és a felaprított kekszmorzsához adjuk, összekeverjük, és a tortakarimával körülvett tálba nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
  4. Amíg a vajas alap a hűtőben van, elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint beleöntjük 1 dl vízbe, összekavarjuk, és félretesszük.
  6. Elővesszük a turmixgépet, és beleöntjük a túrót a joghurtot, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot. Simára turmixoljuk.
  7. A zselatint betesszük a mikróba, és felolvasztjuk (0,5 perc). A zselatinhoz adunk 1 ek joghurtos masszát, majd még egyet, és óvatosan a joghurtos masszához adjuk, majd elkeverjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe.
  9. A vajas alapot kivesszük a hűtőből, rálapátoljuk a krémet, a tetejét elegyengetjük.
  10. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  11. Az idénygyümölcsöt a torta tetejére rendezzük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 50748
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Ajánló

A vajas alapnál használhatunk mogyoró helyett mandulát is, illetve a kettő keverékét. Ha fagyasztott gyümölcsöt teszünk a torta tetejére, az kiengedhet, és levet ereszthet a torta tetején, ezért ebben az esetben tálalás előtt közvetlenül tegyük rá a gyümölcsöt. A gyümölcsöt a krémbe is tehetjük, de ha nem szeretnénk, hogy elszínezze a joghurttortát, akkor a vajas alapra halmozzunk egy réteg krémet, majd erre tegyük a fagyasztott gyümölcsöt (vagy idénygyümölcsöt) és erre még egy réteg krémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Maritól származik a recept, kicsit módosítva.

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...