Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszalaphoz
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
50g keksz210 kcal
-
38g vaj269 kcal
A krémhez
-
6g zselatin21 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
188g joghurt114 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
19 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A díszítéshez
-
50g eper15 kcal
Összesen
1370
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszalaphoz
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
200g keksz838 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A krémhez
-
25g zselatin84 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
750g joghurt458 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A díszítéshez
-
200g eper60 kcal
Összesen
5481
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszalaphoz
-
4.1g törökmogyoró26 kcal
-
8.2g keksz34 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
A krémhez
-
1g zselatin3 kcal
-
10.2g tehéntúró15 kcal
-
30.7g joghurt19 kcal
-
7.4g porcukor28 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7g citrom1 kcal
-
16.4g habtejszín48 kcal
A díszítéshez
-
8.2g eper2 kcal
Összesen
223
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 343 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1370
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.7 g
Zsír
-
Összesen 361.2 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6191.9 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 1624 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1842 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.2 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1372 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 2305 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
5481
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kekszalaphoz
- Az alaphoz egy tortaforma karimáját kibéleljük sütőpapírral, és a karimát egy tálra tesszük, amelynek az alját pár csepp olajjal bekentük.
- A kekszet, a mogyorót aprítógépben darabossá aprítjuk.
- A margarint felolvasztjuk, és a felaprított kekszmorzsához adjuk, összekeverjük, és a tortakarimával körülvett tálba nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
- Amíg a vajas alap a hűtőben van, elkészítjük a krémet.
- A zselatint beleöntjük 1 dl vízbe, összekavarjuk, és félretesszük.
- Elővesszük a turmixgépet, és beleöntjük a túrót a joghurtot, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot. Simára turmixoljuk.
- A zselatint betesszük a mikróba, és felolvasztjuk (0,5 perc). A zselatinhoz adunk 1 ek joghurtos masszát, majd még egyet, és óvatosan a joghurtos masszához adjuk, majd elkeverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe.
- A vajas alapot kivesszük a hűtőből, rálapátoljuk a krémet, a tetejét elegyengetjük.
- 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
- Az idénygyümölcsöt a torta tetejére rendezzük.
- Tepsi mérete: 26
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 50733
- Feltöltés dátuma: 2010. március 02.
Ajánló
A vajas alapnál használhatunk mogyoró helyett mandulát is, illetve a kettő keverékét. Ha fagyasztott gyümölcsöt teszünk a torta tetejére, az kiengedhet, és levet ereszthet a torta tetején, ezért ebben az esetben tálalás előtt közvetlenül tegyük rá a gyümölcsöt. A gyümölcsöt a krémbe is tehetjük, de ha nem szeretnénk, hogy elszínezze a joghurttortát, akkor a vajas alapra halmozzunk egy réteg krémet, majd erre tegyük a fagyasztott gyümölcsöt (vagy idénygyümölcsöt) és erre még egy réteg krémet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Lajos Maritól származik a recept, kicsit módosítva.