r
Nosalty Logó

Joghurtos-túrós epertorta bűntudat nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
halkonyat
Joghurtos-túrós epertorta bűntudat nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aljához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aljához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1596 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Aljához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 90 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1596 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Aljához:

  • 140 g müzli (Cerbona epres, hozzáadott cukor nélküli)
  • 1.4 dl eperlé (esetleg házi eperpüré)

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Aljához:

  1. A müzlit elmorzsoljuk az eperlével, sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. 160 °C-on 15-20 perc alatt kiszárítjuk.

Krémhez:

  1. A túrót villával elnyomkodjuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat és a levet, valamint a 80 g nyírfacukrot.
  2. A lapzselatint 1 dl vízben kinyomkodjuk, állni hagyjuk egy kicsit, és ugyanebben a vízben tűz fölött feloldjuk (nem forraljuk!), a natúr joghurtba belekeverjük.
  3. A joghurtos masszát beleforgatjuk a túrókrémbe.
  4. Az epret darabokra vágjuk, a tortalapra szórjuk, ráöntjük a krémet, és hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Amíg a túrós réteg dermed, elkészítjük a tortazselét az eperlével a használati utasítás szerint, és egy pár perc hűlés után a torta tetejére öntjük.
  2. Ha ez is megszilárdult eperrel, esetleg tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12449
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Valami könnyű, gyors édességre vágytam, ez lett belőle. :) Az eperszezonban biztos hetente az asztalunkon lesz!

Hozzávalók

Aljához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...