r
Nosalty Logó

Joghurtos-tejfölös fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Joghurtos-tejfölös fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 7523 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    504.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4546.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 7523 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 464 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval elkeverjük.
  2. Habverővel addig keverjük a tojásokat kanalanként hozzáadva a cukrot, míg kifehéredik.
  3. A tojásos masszába belekeverjük a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, és összedolgozzuk.
  4. Ehhez adjuk kanalanként a lisztet, és egy spatulával összeforgatjuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Lisztezett deszkán kézzel cipóvá formázzuk. Ha túl lágy lenne, akkor teszünk még hozzá lisztet.
  5. Hűtőben pihentetjük fél órát.
  6. Alaposan lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és 180 fokos olajban kisütjük, mindegyik oldalát míg aranybarna lesz (kb. 1,5-2 percig).
  7. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük az olajat, és ízlés szerint porcukorral szórjuk, lekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2106
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-tejfölös fánk
Németi Olga 105 recept

Fánkszezonban kísérletezésképpen készült. Nekünk tetszett. Azonnal fogyasztandó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...