r
Nosalty Logó

Joghurtos-ricottás desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Joghurtos-ricottás desszert
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4886.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 3708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy botmixer segítségével simára keverjük a ricottát, túrót, joghurtot és a vaníliás cukrot.
  2. Egy másik edénybe habosra keverjük a puha vajat a cukorral, ezután ezt is beledolgozzuk a ricottás krémbe.
  3. A gyümölcsében elkeverjük a zselatint, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alacsony hőfokon kevergetve felolvasztjuk. Vigyázzunk ne forraljuk fel, mert tönkre megy. Ezután hűlni hagyjuk.
  4. Közben a tisztított gyümölcs egy részét kisebb darabokra vágjuk, a többit eltesszük a díszítéshez. Egy desszertes formát hideg vízzel kiöblítünk.
  5. A langyosra hűlt, zselatinos gyümölcsléhez keverünk 3 evőkanál túrós masszát, majd a két masszát egybeforgatjuk.
  6. Végül a desszertformába adagoljuk, rétegenként beleszórjuk az epret is, legvégül kirakjuk a tetejét szükség szerint darabolt babapiskótával, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Ez lesz majd az alja. Ezután hidegre tesszük a dermedésig. Ha kellően egybeállt, egy tálcára borítjuk, és a maradék gyümölccsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9240
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-ricottás desszert
Katharosz 499 recept

Többször is elkészítettem már ezt a finom könnyű desszertet, a gyümölcsöt idény és ízlés szerint lehet variálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...