Joghurtos padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1425
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 290.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4664 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1854 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 1268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 734 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1425
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és 3 mm széles karikákra vágjuk. A szeleteket egy tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom levével. A zsálya leveleket a tetejére helyezzük.
- 180°C-os sütőben meggrillezzük. Kb. 15-20 perc múlva, amikor már megpirul a padlizsán, a joghurtot rálocsoljuk a tetejére, és reszelt sajttal meghintjük. További 8-10 percig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, és aranyszínű nem lesz. Pirítóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 602
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 62985
- Feltöltés dátuma: 2008. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyű padlizsános előétel, vagy meleg saláta, amit a zsálya íze érdekessé tesz.