r
Nosalty Logó

Joghurtos narancskrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Joghurtos narancskrém
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    380 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint kb. 125 ml narancslébe áztatjuk 10 percre. A narancslevet felmelegítjük, míg a zselatin felolvad, hozzákeverjük a maradék narancslevet, és hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral a kézi mixerrel 5 perc alatt krémesre keverjük. Hozzákeverjük a likőrt, a citromlevet, a joghurtot és a zselatinos narancslevet. Hidegre tesszük, míg elkezd kocsonyásodni.
  3. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. A tejszín 1/3-át csillagcsöves nyomózsákba tesszük. A maradék tejszínt és a tojásfehérjét a zselésedő krémhez keverjük.
  4. A krémet poharakba osztjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt a maradék tejszínnel díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2335
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancslikőr helyett ízesíthetjük csipet őrölt kardamommal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...