r
Nosalty Logó

Joghurtos-málnás kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Juditka
Joghurtos-málnás kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

914
Kalória
22.8g
Fehérje
144.5g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
228.3g
Víz
228g
Koleszterin
6.8g
Rost
121.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan.
  4. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése:
  6. A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek.
  7. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük.
  8. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk.
  9. A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük.
  10. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
  11. Zselatin elkészítése:
  12. A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport.
  13. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-málnás krém, a tetejére öntjük.
  14. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A recept Erdei gyümölcsös kocka néven jelent meg kedvenc lapomban, a Vidék Íze 2010. februári számában (25. oldal). Most csak málnám maradt a tél vége felé a fagyóban, de így is nagyon finom lett. A tetejére én 2 Dr.Oetker-féle színtelen tortazselét (kis kék tasakos) tettem a málna levével elkészítve. Kicsit meggyűlt a bajom a zseléporral, és tutira akartam menni, hogy a teteje szép legyen.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!