r
Nosalty Logó

Joghurtos-limeos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Joghurtos-limeos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő egy 22 cm-es tortaformát.
  2. Törjük össze a kekszet, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat és a cukrot. Keverjük jól el, béleljük ki vele a forma alját úgy, hogy egyenletes felületet kapjunk. Tegyük a sütőbe egy 15 percre, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Keverjük össze a tejet, a krémsajtot, a joghurtot, az átszitált porcukrot, és adjuk hozzá a lime héját és levét, illetve a vanília rúdból kikapart magokat.
  2. Készítsük el a zselatin lapokat a csomagoláson látható utasítás szerint, majd fokozatosan adjuk hozzá a krémhez.
  3. Vegyük elő a már teljesen kihűlt alapot, adagoljuk rá a krémet, és tegyük a hűtőbe néhány órára. Lime héjjal és cikkekkel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 687
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 71035
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A New York-i rokonával ellentétben ezt a „sajttortát” sütés nélkül készíthetjük el. A lime-nak és a joghurtnak köszönhetően friss, könnyű, légies, kiváló tavaszindító desszert.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...