r
Nosalty Logó

Joghurtos-kókuszos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Joghurtos-kókuszos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 225 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1470 micro
Összesen 3046 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket egy csipet sóval verjük fel, a sárgájákat pedig keverjük habosra a porcukorral.
  2. Vegyítsük el a lisztet, a kókuszreszeléket, és apránként forgassuk a tojássárgás masszába. Végül lazítsuk a fehérjehabbal.
  3. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 12 percig. Innen kivéve hagyjuk hűlni, aztán borítsuk ki a tepsiből,óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd tegyük vissza arra.
  4. A krémhez a zselatint áztassuk be, majd ha megduzzadt, nyomkodjuk ki, és olvasszuk fel alacsony hőfokon.
  5. Keverjük kia túrót, a porcukrot, vaníliáscukrotés a zselatint. Adjuk hozzá a joghurtot is, majd a felvert hulalát, majd amikor elkezd zselésedni, kenjük a tésztalapra a 3/4-ét.
  6. A papír segítségével tekerjük fel, vonjuk be a maradék krémmel, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
  7. A hűtőből kivett süteményt díszítsük tortadarával vagydekorcukorral vagymegtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel,majd kenjük meg azokat a csomagolásán leírtak szerint elkészített tortazselével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2943
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-kókuszos rolád
helly77 42 recept

Egy újságban olvastam joghurtkrémes roládot, de én valami kókuszos ízre vágytam, és ebből lett ez a sütemény. Nagyon finom, nagyon krémes, és isteni az íze! Nem lett az igazi kinézetre, de az íze kárpótol érte!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...