r
Nosalty Logó

Joghurtos kifli reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Joghurtos kifli reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A felfutott élesztőt és tejet a sóval elkevert lisztbe dolgozzuk, majd hozzámorzsoljuk a zsírt is.
  3. Beledolgozzuk a joghurtot, s addig dagasztjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk.
  4. Langyos helyen 40 percig kelesztjük (nem fog nagyon megdagadni).
  5. A tésztából lisztezett deszkán rudat gyúrunk, melyet 4 részre vágunk. Minden részt 1-3 mm vastag körré nyújtunk.
  6. A köröket 4-4 cikké szeljük, ezeket szélesebb végüktől feltekerjük. A kifliket -végüket alulra téve-sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, a sárgájával megkenjük. 8 kiflit sóval és köménymaggal megszórunk, a másik nyolcat pucéran hagyjuk.
  7. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30980
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

A sós tetejű kifliket sósan, a sótlanokat édesen érdemes fogyasztani. Annak ellenére, hogy reggeliként tüntetem fel, sör- vagy borkiflinek is remekül szuperálna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A nagypapai dédim nemcsak diós-mákos töltött kifliket sütött professzionálisan, hanem fantasztikus sörkifli receptet is hagyományozott ránk. "Öreganya kiflijeit" már régóta a nagypapám egyik sógornője süti meg a családi összejövetelekre -ipari mennyiséget szokott hősiesen legyártani, de nem fenyeget a veszély, hogy ne fogyna el azon melegében. Rég ki akartam próbálni én is a kifliket, s mivel megtalálni véltem a gépen a receptet, ma reggel nekiálltam elkészíteni, legyen friss péksüti a "brunch"-hoz. Attól tartok, valamit elírhattam, mert a felsorolt alapanyagokból semmilyen tésztát nem lehetett összeállítani. Mentve, ami menthető, pár dolgot még hozzáadtam, s így kerekedett ez a - ha nem is Dédi, de - Durcsó-féle joghurtos kifli. Nagyon jól illett a "brunch"-hoz, amely a hétvégi délelőttök már nem is reggeli, még nem is ebéd, ejtőzős, minden falatot kiélvező étkezése. Lágy tojás, tea, lekvár, méz -és persze azon melegében a kiflicskékre kent olívás vaj...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...