Joghurtos karfiolsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
83g karfiol8 kcal
-
42g főtt sonka58 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
15g metélőhagyma5 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
222
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g karfiol50 kcal
-
250g főtt sonka350 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
90g metélőhagyma27 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1336
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32.3g karfiol3 kcal
-
16.1g főtt sonka23 kcal
-
23.2g főtt tojás36 kcal
-
5.8g metélőhagyma2 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
16.1g joghurt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
87
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
222
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 86.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2718.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 827.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 1208 mg
-
Retinol - A vitamin: 721 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
1336
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
500 g karfiol
-
250 g főtt sonka
-
6 db főtt tojás
-
0.5 csokor metélőhagyma
-
100 g tejföl
-
250 g joghurt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet fűszerpaprika
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróbbra vágjuk.
- A sonkát kockákra vágjuk. A tojást meghámozzuk, 4 tojást apró kockákra vágunk, kettőnek a sárgáját félretesszük, a fehérjét kockákra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a karfiolhoz adjuk.
- A mártáshoz a tejfölt a joghurttal simára keverjük, a félretett tojássárgákat sűrű szűrűn átpasszírozzuk, és a joghurtos-tejfölhöz kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A mártáshoz a salátára öntjük, elkavarjuk, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6973
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Önmagában vagy sült húsok mellé köretként. A mártást ízlés szerint ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával és fűszerpaprikával is.