Joghurtos-kapros uborkaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
609
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2216.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1278.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
609
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, a magokat kikaparjuk, majd az uborkát szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőben az olajon az uborkaszeleteket a sóval, a borssal, a citromlével és a szárított kaporral 3-4 percig dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
- Az uborkát a friss kaporral pürésítjük, hozzákeverjük a joghurtot, majd kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 47764
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, hűsítő leves forró napokra.