r
Nosalty Logó

Joghurtos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vircsike
Joghurtos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 4514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a száraz összetevőket (liszt, instant élesztő és az 50 g cukor).
  2. Keverjük össze a nedves hozzávalókat. Ezt úgy kezdjük, hogy a 300 ml joghurtot (ami az én esetemben natúr joghurt) langyosítsuk meg. Ehhez a langyos joghurthoz keverjük hozzá a 60 g cukrot, olajat, vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját.
  3. A nedves és száraz hozzávalókat gyúrjuk tésztává, a tészta tetejébe egy késsel húzzunk "X"-et, hogy a tészta nőni tudjon, majd frissen tartó fóliával takarjuk le az edény tetejét, amiben a tésztát kelesztjük. Kb. 90 perc alatt a duplájára kel a tésztánk.
  4. Lisztezett felületen a megkelt tésztánkat gyúrjuk át, nyújtsuk kb. 1 ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki, és minden korong közepét is lyukasszuk ki. A fánkjainkat egy tiszta konyharuhával takarjuk le, és pihentessük őket még legalább fél órát.
  5. Olajban süssük ki a fánkokat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4101
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 22.

Ajánló

Tetszés szerint forgassuk cukorba, vaníliás cukorba (mint én is tettem), de ezek nélkül is ehetjük egy kis lekvárral vagy csokiöntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos fánk
Vircsike 18 recept

Egy gyors és finom fánkot keresgéltem, és ez lett belőle. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom, és megéri kivárni a kelesztést. Ha jól emlékszem, ebből a mennyiségből nekem 20 db fánk lett.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...