r
Nosalty Logó

Jogász szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Jogász szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 4304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, megkenjük a lekvárral.
  2. Elkészítjük a kevert tésztát is, a margarint kikeverjük a tojásokkal, a cukorral, hozzákeverjük a tejet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Majd rásimítjuk a lekváros tésztára.
  3. Az első tészta maradékából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, majd hosszában fektetjük egymás mellé, egyenlő távolságban rakjuk a barna tészta tetejére (sülés közben belesüppednek a tésztába).
  4. A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett verjük habbá, majd a megsült, de még forró tészta tetejére simítjuk.
  5. Színes cukorkákkal megszórjuk díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19001
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

A süteményhez nekem egy kis doboz, 150 g-os tejföl kellett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta receptje szintén Rozáliától származik.

Hozzávalók

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...