r
Nosalty Logó

Jeruzsálemi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Jeruzsálemi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kalácstészta

Csokis töltelék

Baracklekváros-diós töltelék

Cukorszirup

Összesen 792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kalácstészta

Csokis töltelék

Baracklekváros-diós töltelék

Cukorszirup

Összesen 6325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kalácstészta

Csokis töltelék

Baracklekváros-diós töltelék

Cukorszirup

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1608 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 6325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Kalácstészta

Csokis töltelék

Baracklekváros-diós töltelék

Cukorszirup

Elkészítés

Kalácstészta

  1. A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, a szárított élesztőt, a csipet sót, majd robotgéppel összekeverjük. A tojásokat egyenként beleütjük, és dagasztjuk, hozzáöntjük fokozatosan a vizet, majd legvégül a puhára olvadt vajat. Fényes, ruganyos tésztát kell kapnunk, amit fóliával letakarva 1 éjszakán át a hűtőszekrényben hidegen kelesztünk.
  2. Másnap elővesszük, és elfelezzük, ebből a mennyiségből 2 kalács (vagy koszorú) készül.
  3. Az egyik cipót lisztezett gyúródeszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Belekenjük a csokis tölteléket, a szélén körben kb. 3 cm-es peremet üresen hagyva. A csokis töltelékre rászórjuk az apróra vágott csokoládéforgácsokat, majd a feldarabolt diót, és ráhintjük az evőkanálnyi fahéjat és barna cukrot.
  4. A szabadon hagyott peremet vizes ecsettel megkenjük, hogy jobban összeragadjon, és a rövidebb végénél kezdve feltekerjük. Merész mozdulattal hosszában teljesen kettévágjuk, és úgy fonjuk össze, hogy a töltelékes rész a kalács tetejére essen.
  5. A másik cipót hasonlóan kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a felkockázott aszalt sárgabarackot, a felaprított diót, fahéjat, barna cukrot, és ugyanígy kettévágjuk, és töltelékkel felfelé összefonjuk.
  6. Kiolajozott sütőformába fektetjük a töltött-fonott kalácsokat, és letakarva még egy órán át kelesztjük.
  7. 190 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. Tűpróba után, ha késznek bizonyul, az elkészített cukorsziruppal megkenjük a két kalácsot, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Csokis töltelék

  1. 7 dkg csokit és 8 dkg vajat gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál kakaót.
  2. A maradék 3 dkg csokit és a diót felaprítjuk.

Baracklekváros-diós töltelék

  1. 1,5 dl vizet 4-5 evőkanál cukorral felforralunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 33000
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jeruzsálemi kalács
Tomatotree 262 recept

Havas Dóra (Lila Füge) receptje Próbasütés karácsonyra! Jelesre vizsgázott! :D

Hozzávalók

Kalácstészta

Csokis töltelék

Baracklekváros-diós töltelék

Cukorszirup

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...