Jeruzsálemi kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kalácstészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
11g porcukor44 kcal
-
4 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
13g víz0 kcal
Csokis töltelék
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
Baracklekváros-diós töltelék
-
104 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
15 kcal
Cukorszirup
Összesen
792
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kalácstészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
29 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
100g víz0 kcal
Csokis töltelék
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
23 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
50g dió327 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Baracklekváros-diós töltelék
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
50g dió327 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
121 kcal
Cukorszirup
Összesen
6325
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kalácstészta
-
27g finomliszt98 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Csokis töltelék
-
5.4g étcsokoládé29 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
2.7g dió18 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
Baracklekváros-diós töltelék
-
16.2g sárgabaracklekvár45 kcal
-
2.7g dió18 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
2.7g aszalt sárgabarack7 kcal
Cukorszirup
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
792
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 284.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3406.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 1657 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 866.4 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 566.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1728 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 1608 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1450 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 877 micro
Összesen
6325
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Kalácstészta
-
50 dkg finomliszt
-
9 dkg porcukor
-
1 tasak instant élesztő
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
12.5 dkg vaj
-
1 dl víz
Csokis töltelék
-
10 dkg étcsokoládé
-
8 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek porcukor
-
5 dkg dió
-
1 ek fahéj
-
1 ek barna cukor
Baracklekváros-diós töltelék
-
30 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dkg dió
-
1 ek fahéj
-
1 dkg barna cukor
-
5 dkg aszalt sárgabarack
Cukorszirup
-
1.5 dl víz
Elkészítés
Kalácstészta
- A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, a szárított élesztőt, a csipet sót, majd robotgéppel összekeverjük. A tojásokat egyenként beleütjük, és dagasztjuk, hozzáöntjük fokozatosan a vizet, majd legvégül a puhára olvadt vajat. Fényes, ruganyos tésztát kell kapnunk, amit fóliával letakarva 1 éjszakán át a hűtőszekrényben hidegen kelesztünk.
- Másnap elővesszük, és elfelezzük, ebből a mennyiségből 2 kalács (vagy koszorú) készül.
- Az egyik cipót lisztezett gyúródeszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Belekenjük a csokis tölteléket, a szélén körben kb. 3 cm-es peremet üresen hagyva. A csokis töltelékre rászórjuk az apróra vágott csokoládéforgácsokat, majd a feldarabolt diót, és ráhintjük az evőkanálnyi fahéjat és barna cukrot.
- A szabadon hagyott peremet vizes ecsettel megkenjük, hogy jobban összeragadjon, és a rövidebb végénél kezdve feltekerjük. Merész mozdulattal hosszában teljesen kettévágjuk, és úgy fonjuk össze, hogy a töltelékes rész a kalács tetejére essen.
- A másik cipót hasonlóan kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a felkockázott aszalt sárgabarackot, a felaprított diót, fahéjat, barna cukrot, és ugyanígy kettévágjuk, és töltelékkel felfelé összefonjuk.
- Kiolajozott sütőformába fektetjük a töltött-fonott kalácsokat, és letakarva még egy órán át kelesztjük.
- 190 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. Tűpróba után, ha késznek bizonyul, az elkészített cukorsziruppal megkenjük a két kalácsot, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
Csokis töltelék
- 7 dkg csokit és 8 dkg vajat gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál kakaót.
- A maradék 3 dkg csokit és a diót felaprítjuk.
Baracklekváros-diós töltelék
- 1,5 dl vizet 4-5 evőkanál cukorral felforralunk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 319
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 33000
- Feltöltés dátuma: 2017. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Tomatotree
262 recept
Havas Dóra (Lila Füge) receptje Próbasütés karácsonyra! Jelesre vizsgázott! :D