r
Nosalty Logó

Japán zöldséges omlett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Japán zöldséges omlett
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

219
Kalória
13.9g
Fehérje
9.1g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
163.8g
Víz
360.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
4.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2227 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4454 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2354 micro
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. Az újhagymát, a répát és a kaliforniai paprikát megtisztítjuk, majd egészen apróra aprítjuk.
  2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, a porcukrot, a snidlinget, valamint a felaprított zöldségeket (nem feltétlenül kell beletennünk mindet). Sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
  3. Egy teflonbevonatú serpenyőt megkenünk egy szezámolajjal átitatott konyhai papírtörlő-darabbal. Ha már forró a serpenyő, beleöntjük a tojásos keverék nagyjából harmadát.
  4. Hagyjuk, amíg az omlettünk alsó fele megsül annyira, hogy gumispatulával alá tudjunk nyúlni. Ekkor felhajtunk egy nagyjából 2 cm széles sávot, és óvatosan elkezdjük feltekerni.
  5. Az omlett-tekercsünket a serpenyő egyik végébe toljuk, és jöhet is az újabb adag tojásos keverék (picit emeljük fel a tekercset, hogy alá is jusson), amit aztán szintén feltekerünk, amikor kellően megsült az alja. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a tojás
  6. Tálaláskor felkarikázzuk az omlett-tekercset, majd salátával és egy-két szelet barna kenyérrel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Egyre nagyobb rajongótábora van a japánok spéci omlettjének, a tamagoyaki-nak. Indítsátok ti is tápláló és finom reggelivel a napot, és töltődjetek fel vitaminnal a Hohes C PLUS D-vitamin gyümölcslé segítségével!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!