Japán ropogós tempura zöldség és halfalatok
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
25g hokkaido tök6 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
25g hal14 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
25g kukoricaliszt91 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
43g repceolaj376 kcal
-
1g lime0 kcal
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
100g hokkaido tök22 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
100g hal58 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
170g repceolaj1503 kcal
-
5g lime1 kcal
Összesen
2365
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
9.9g hokkaido tök2 kcal
-
11.9g cukkini2 kcal
-
9.9g hal6 kcal
-
15.8g pritaminpaprika3 kcal
-
9.9g kukoricaliszt36 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
14.8g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
16.8g repceolaj149 kcal
-
0.5g lime0 kcal
Összesen
234
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
592
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 176.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2626.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 1621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 517.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 2316 micro
-
β-crypt 646 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2514 micro
Összesen
2365
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg hokkaido tök
-
1 kis db cukkini
-
10 dkg hal
-
1 db pritaminpaprika
-
10 dkg kukoricaliszt
-
10 dkg finomliszt
-
1.5 dl víz
-
1 kávéskanál só
-
2 dl repceolaj
Elkészítés
- A tököt vékony szeletekre, a cukkinit, paprikát és halat falat méretűre vágjuk, a halat bepácolhatjuk egy kis időre szójaszószba.
- Közvetlenül sütés előtt a lisztet összekeverjük a jéghideg vízzel (így marad ropogós a tempura), sűrű, palacsintatésztaszerű legyen. Szükség szerint lisztet vagy vizet is keverhetünk utólag hozzá, jól keverjük el, hogy ne legyen csomós. Ezután a zöldségeket és halfalatokat is megforgatjuk ebben a tésztában.
- Közben az olajat 170 fokra felmelegítjük, és gyorsan átsütjük a tésztába mártogatott zöldség és halszeleteket. Ha kicsit aranybarna színt kapott, akkor már kész is van.
- Konyhai törlőpapírra szedjük ki, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla.
- Tengeri sót keverjünk össze egy kis reszelt citromhéjjal, majd közvetlen evés előtt sózzuk meg a kisült tempura falatokat, vagy akár finoman a sóba mártogatva is fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16967
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Ajánló
Egy szelet lime vagy citrom különleges ízvilágot ad a tempurának, mielőtt nekifogunk, facsarjuk rá egy keveset. Kívül ropog, belül lágy, a zöldségek és halfalatok is friss alapanyagokból készüljenek, így lesz tökéletes. Tetszés szerint bármilyen zöldséget elkészíthetünk ilyen módon, még a friss retek levelét is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Egy jellegzetes japán étel, ami nem más, mint frissen sütött hal és zöldség, ami kívül ropog, belül lágy, friss és zamatos. Egyszerű és gyors vendégváró falatok is lehetnek belőle.